X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3996

Ambasadorul Italiei, în vizită la Poliția de Frontieră

17 oct. 2017,, 11:39   Societate
1968 1

Ambasadoarea Republicii Italiene în Republica Moldova, Valeria Biagiotti, a efectuat o vizită la Inspectoratul General al Poliției de Frontieră, relatează NOI.md.

Agenda întîlnirii cu șeful Poliției de Frontieră, Fredolin Lecari, a vizat un șir de discuţii pe diverse teme, cu accent pe activităţile cele mai semnificative ce au contribuit la dezvoltarea instituției de frontieră, dar și cele în curs de desfăşurare. În context, au fost menționate activitățile cu privire la instruirea personalului Poliției de Frontieră în domeniile securizării şi controlului frontierelor, prevenirii şi combaterii criminalităţii transfrontaliere, temeiurile legale ale acţiunilor operative şi de urmărire, prin prisma analizei riscurilor.

De asemenea, Valeria Biagottis-a interesat de comunitatea italiană stabilită în Republica Moldova și care traversează deseori frontiera de stat. Totodată, ea a subliniat faptul că Ambasada depune eforturi considerabile pentru a responsabiliza cetățenii italieni care vin în vizită în Republica Moldova să aibă documente biometrice.

Fredolin Lecari și-a exprimat speranța la o conlucrare frumoasă între instituțiile structurilor de forță din R. Moldova și Republica Italiană, dat fiind faptul că reprezintă un partener sigur din cadrul Uniunii Europene.

La rîndul ei, Valeria Biagiotti a reconfirmat sprijinul şi deschiderea pentru o cooperare totală, reiterînd disponibilitatea pentru a identifica mecanismele ce contribuie la facilitarea cooperării dintre instituții.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?