Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3993

În California se interzice comerțul cu anumite rase de cîini

17 oct. 2017,, 02:30   Externe
3117 0

California va fi primul stat american care va interzice comerțul cîinilor proveniți din crescătoriile de pui, informează luni The Telegraph.

În temeiul noii legi, care va intra în vigoare începînd de la 1 ianuarie anul viitor, pet shop-urile vor fi obligate să comercializeze cîini, pisici și iepuri care provin în primul rând de la adăposturi și centre de salvare a animalelor.

Pentru comercializarea unui exemplar care nu provine din astfel de surse, amenda poate ajunge la 500 de dolari, precizează sursa citată. Crescătorii particulari pot vinde în continuare animale în mod independent. Guvernatorul Jerry Brown a confirmat noua lege.

În California au fost adoptate deja măsuri împotriva crescătoriilor de pui de cîine, în 36 de orașe din acest stat, printre care Los Angeles, San Francisco și San Diego, fiind interzisă reproducția în masă. Crescătoriile de pui de cîine s-au confruntat cu critici intense cu privire la nerespectarea bunăstării animalelor, menținerea acestora în cuști supraaglomerate și reproducția în masă.

''Această lege de referință rupe lanțul de aprovizionare cu pui de cîini care i-a făcut să ajungă în magazinele de animale din California și le-a permis crescătorilor lipsiți de scrupule să profite de pe urma practicilor abuzive'', a declarat pentru Business Insider Matt Bershadker, președinte și CEO al American Society for the Prevention of Cruelty to Animals.


Înmulțirea iresponsabilă a animalelor conduce la peste 1,5 milioane de eutanasii în fiecare an, a precizat societatea adăugînd că 99% dintre puii de cîine vînduți în magazinele de animale provin din crescătorii.

Proprietarii de pet shop-uri au contestat legea susținînd că aceasta va îngreuna accesul cumpărătorilor la anumite rase.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?