X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3999

Comisia Electorală Centrală a marcat 20 de ani de activitate

16 oct. 2017,, 17:40   Societate
1913 0

Comisia Electorală Centrală /CEC/ a marcat astăzi 20 de ani de activitate permanentă.

La evenimentul organizat cu acest prilej au fost prezenţi Preşedintele Parlamentului, Andrian Candu, viceprim-ministrul Andrei Galbur, ministru al Afacerilor Externe şi Integrării Europene, judecători de la Curtea Constituţională, membri ai corpului diplomatic şi foşti angajaţi ai CEC, informează MOLDPRES.

Speakerul Andrian Candu a rostit un discurs în care a felicitat membrii CEC pentru profesionalism şi a acordat distincţii actualilor şi foştilor angajaţi.

Cu „Diplomă de onoare” – cea mai înaltă distincție a Parlamentului, a fost decorat fostul preşedinte al CEC, Iurie Ciocan. Natalia Iuraș, director al Centrului de Instruire Continuă în Domeniul Electoral de pe lîngă CEC, Ludmila Lupașcu, șef al Aparatului CEC și Cristina Angheli, șef al Direcției Analiză și Documentare din cadrul Aparatului CEC au primit diploma de gradul I din partea Legislativului.

Viceprim-ministrul Andrei Galbur, ministru al Afacerilor Externe şi Integrării Europene, a apreciat activitatea comisiei şi a mulţumit membrilor CEC pentru colaborarea în procesul de organizare a votului peste hotarele ţării. „Scopul nostru comun este asigurarea dreptului la vot al fiecărui cetăţean al ţării, indiferent unde s-ar afla”, a opinat Galbur.


Preşedintele CEC, Alina Russu, a specificat în cadrul festivităţii că „de-a lungul anilor, CEC a trecut prin mai multe procese de transformare, însă a rezistat întotdeauna presiunilor, inclusiv politice”.

„Mîndria noastră rămîn oamenii, care sînt implicaţi în procesele electorale şi care asigură zi de zi dreptul cetăţenilor la alegeri sigure şi corecte. În ultimii ani s-a muncit mult şi au apărut şi reuşite, printre care prevenirea votării multiple, urne transparente, cabine de vot moderne şi acces facilitat a persoanelor cu dizabilităţi în secţiile de vot. Pot spune sigur că, în prezent, CEC îşi îndeplineşte misiunea principală şi asigură moldovenilor dreptul la vot”, a opinat Russu.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?