Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3998

Subiectul privind arestul lui Chirtoacă, discutat la Strasbourg

16 oct. 2017,, 16:20   Capitala
5010 2

Situaţia privind arestarea şi urmărirea primarului Chişinăului, Dorin Chirtoacă, va fi reflectată în proiectul unui document care va fi prezentat spre adoptare la cea de-a 33-a sesiune a Congresul Autorităţilor Locale şi Regionale al Consiliului Europei (CoE), care va începe miercuri la Strasbourg.


Potrivit site-ului acestei organizaţii internaţionale cu autoritate, sesiunea va fi condusă de Gudrun Mosler-Tornstrom, iar subiectul principal va fi "Politica descentralizată pentru integrarea cu succes a migranţilor".

În contextul activităţilor sale de monitorizare, Congresul va examina, de asemenea, rapoartele privind situaţia democraţiei locale şi regionale în Italia, Serbia şi Elveţia. Spre adoptare va fi prezentată o recomandare privind monitorizarea alegerilor locale din Finlanda. Membrii Congresului vor fi, de asemenea, informaţi cu privire la concluziile raportului privind alegerile pentru Consiliul Superiorilor din Erevan, Armenia. Totodată, este planificată o masă rotundă privind situaţia din Mostar (Bosnia şi Herţegovina).

Situaţia lui Chirtoacă va fi discutată în legătură cu faptul că el este vicepreşedinte al Congresului şi se află în arest la domiciliu începînd cu 26 mai 2017.

Procuratura îl suspectează pe primar, care a fost suspendat din funcţie pe perioada anchetei, de trafic de influenţă în dosarul amenajării parcărilor cu plată în capitala Moldovei. Totodată, în iulie, pe numele lui Chirtoacă a fost deschis un nou dosar în care este acuzat de depăşirea atribuţiilor de serviciu. Chirtoacă se declară nevinovat şi consideră că este persecutat politic.


0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?