X 
Transnistria stiri: 1406
Eurovision stiri: 504

Pe ce rezultat al PCRM-ului contează Voronin la alegerile parlamentare

16 oct. 2017,, 14:10   Politică
4844 5

Partidul Comuniștilor din Moldova poate intra în noul parlament cu un rezultat impunător după alegerile parlamentare viitoare.


Acest lucru l-a declarat liderul PCRM, fostul președinte al Republicii Moldova Vladimir Voronin, în cadrul emisiunii "Vineri cu Anatolie Golea", de la canalul TV RTR-Moldova, relatează NOI.md


Voronin și-a exprimat încrederea că Partidul Comuniștilor va fi, neapărat, reprezentat în noul parlament, intrînd cu un rezultat semnificativ, primind multe voturi de la cetățenii dezamăgiți de actualele fărădelegi, dezordini, furturi, mafie și corupție din țară.

Liderul PCRM a remarcat că nu este sociolog și nu crede în sociologi, dar nici în sondajele lor, este convins însă că comuniștii vor obține rezultatele considerabile în urma alegerilor parlamentare, deoarece mulți cetățeni care nu au votat anterior cu PCRM își declară disponibilitatea de a sprijini PCRM-ul, considerînd că pe timpul aflării la putere a comuniștilor s-au făcut lucruri mult mai multe, mai bine și mai corect.

"Eu am propriile mele puncte de control. Cînd comunic cu poporul, mă plimb pe străzi, mulți oameni mă opresc, spunîndu-mi sincer că nu au sprijinit și nu au votat niciodată pentru Partidul Comuniștilor înainte. Dar fărădelegile și dezordinea care domnesc acum în Moldova vorbesc despre faptul că atunci cînd eram noi la putere am făcut mult mai multe, mult mai bine și, mai ales, în mod corect. Prin urmare, dacă vor avea loc noi alegeri, ei ne vor sprijini", a subliniat Vladimir Voronin.

El a menționat că, ținînd seama de introducerea sistemului electoral mixt, va fi necesar să cîștige atît pe listele de partid, cît și în circumscripții, pentru a obține un rezultat remarcabil. Vladimir Voronin și-a exprimat încrederea că PCRM-ul va fi reprezentat cu demnitate în noul parlament.

Potrivit acestuia, comuniștii nu au fost de acord cu introducerea sistemului electoral mixt, dar nu îl vor boicota, deoarece aceasta ar însemna renunțarea și retragerea benevolă a partidului. Totodată, liderul PCRM nu a exclus faptul că, ținînd cont de pretențiile UE față de autoritățile actuale, care au aprobat un sistem electoral mixt, contrar recomandărilor Comisiei de la Veneția și UE, implementarea lui în țara noastră poate fi amînată pînă în anul 2022.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?