X 
Transnistria stiri: 1365
Eurovision stiri: 499

Cum ar putea fi salvat Chirtoacă de prevederile Codului electoral

16 oct. 2017,, 12:39   Capitala
3359 3

Liberalii au depus astăzi un demers la Consiliul electoral de circumscripție Chișinău privind înregistrarea lui Dorin Chirtoacă în calitate de participant la referendum, informează NOI.md.

Setul de documente a fost depus de consilierul PL Ion Cebanu, iar decizia cu privire la înscrierea lui Chirtoacă în cursa electorală urmează a fi luată astăzi. În cazul în care solicitarea lui Dorin Chirtoacă va fi satisfăcută, edilul suspendat al capitalei ar putea scăpa de arestul la domiciliu, întrucît, conform prevederilor Codului electoral, candidații la alegeri nu pot fi reținuți.

Iată ce prevede articolului 46 al Codului electoral: „Pe durata perioadei electorale, candidaţii nu pot fi concediaţi ori transferaţi la o altă muncă sau funcţie fără acordul lor, precum şi nu pot fi traşi la răspundere penală, arestaţi, reţinuţi sau supuşi unor sancţiuni administrative fără consimţămîntul organului electoral care i-a înregistrat, cu excepţia cazurilor de infracţiuni flagrante”.

Pînă la această oră, în campania electorală pentru referendumul de demitere a lui Dorin Chirtoacă s-a înregistrat o singură formațiune politică – PSRM. Plebiscitul va avea loc la 19 noiembrie.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?