X 
Transnistria stiri: 1394
Eurovision stiri: 502

Vîrsta la care femeile ating frumusețea maximă a crescut

22 iul. 2018,, 20:00   Societate
8896 0

Temerile că societatea modernă este obsedată de tinerețe ar putea fi nefondate după ce un studiu a scos la iveală că vîrsta medie la care oamenii își ating „potențialul” maxim de frumusețe este acum mai aprope de 40 de ani.

Oamenii de știință de la Universitatea de Medicină din Boston au comparat celebritățile care au fost declarate ca fiind cele mai frumoase de revista People, din anul 1990.

În urmă cu aproape trei decade, vîrsta la care oamenii erau considerați cei mai frumoși era 33.2, anul acesta însă, este la 38.9.

Celebrități precum actrița Sharon Stone și Michelle Pfieffer, amîndouă în vîrstă de 59 de ani, au contribuit la creșterea mediei de vîrstă. Actrița Julia Roberts, în vîrstă de 49 de ani, a fost votată cea mai frumoasă femeie din lume de revista People.

Cele trei actrițe fuseseră, de asemenea, incluse în studiu din 1990, sugerînd astfel că au contribuit la schimbarea unui stereotip: înaintarea în vîrstă nu înseamnă neapărat pierderea frumuseții.


Cercetătorii au evidențiat în studiul recent că oamenii acum apreciază mai mult tenul mai închis la culoare.

„Platforma mass-media a introdus, ani de zile, criteriile pentru ceea ce reprezintă frumusețea. Printr-o examinare a celor mai frumoși oameni din lume (Worlds Most Beautiful) selectați de People, am descoperit că standardele frumuseții evoluează pe măsură ce oamenii învață să integreze efectele media pentru a crea noi culturi și norme diferite”, afirmă un cercetător responsabil de studiu.

Oamenii de știință au studiat 50 de celebrități din 1990 și 135 de anul acesta.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ce părere aveți despre inițiativa președintelui Franței, Emmanuel Macron, de a deschide în următoarele luni o misiune permanentă de apărare la Chișinău?