X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3999

MAEIE a confirmat decesul a patru moldoveni în Coasta de Fildeș

15 oct. 2017,, 10:25   Societate
6889 0

Un avion s-a prăbuşit sîmbătă în Oceanul Atlantic, imediat după decolarea de pe aeroportul din Abidjan, situat în Coasta de Fildeş, afirmă surse citate de BBC News şi de cotidianul Le Figaro.

Cel puţin patru persoane au murit, iar alte şase au fost rănite, afirmă surse din cadrul serviciilor de intervenţie.

Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene al R. Moldova (MAEIE) a confirmat faptul că la bordul aeronavei care s-a prăbușit în nord-vestul Africii se aflau șase cetățeni ai R. Moldova. Din păcate, patru dintre aceștia și-au pierdut viața, iar alți doi au fost răniți. MAEIE anunță de asemenea că, în baza informațiilor obținute prin intermediul Ambasadei Republicii Moldova la Paris, accidentul aviatic a survenit în dimineața zilei de astăzi, în jurul orei 8:45, după o tentativă eșuată de aterizare a aeronavei pe aeroportul de la Abidjan, cauzată de condițiile meteo nefavorabile.

”Aeronava prăbușită efectua zboruri pentru armata franceză și avea la bordul său 10 persoane, dintre care şase cetățeni ai Republicii Moldova și patru cetățeni ai Republicii Franceze. Conform datelor obținute de la autoritățile ivoriene, patru cetățeni ai Republicii Moldova au decedat în urma accidentului iar ceilalți doi au fost preluați de către armata franceză pentru acordarea îngrjirilor medicale”, se arată într-un comunicat de presă.

Ministerul va menține legătura cu autoritățile ivoriene și franceze pentru a stabili identitățile moldovenilor implicați în accident și va întreprinde toate acțiunile necesare ce se impun în asemenea situații.


De asemenea, Autoritatea Aeronautică Civilă a Republicii informează că aeronava de tip cargo AN 26, înregistrată în Republica Moldova, aparține companiei Valan International Air Cargo și transporta încărcătură în baza unui contract cu armata franceză. Aeronava a fost închiriată în luna iunie 2017 de către Ministerul francez al Apărării pentru a opera zboruri de marfă pentru pasageri și civile.

”AAC a Republicii Moldova este în contact permanent cu conducerea instituțiilor responsabile din Cote de Ivory – Autoritatea Aeronautică Civilă și Biroul de Investigare a Accidentelor, pentru identificarea componenței echipajului și a victimilor, precum și pentru a obține ultimele informații despre circumstanțele producerii accidentului”, transmite AAC.

Potrivit informațiilor preliminare, în momentul producerii accidentului, în Abidjan erau condiții meteo complicate, cauzate de o furtună puternică.

De menționat că această companie deţinea un elicopter, care în urmă cu doi ani a fost doborît în Afganistan. Trei persoane au murit atunci, inclusiv un moldovean, după atacarea de către talibani. La bord se aflau trei moldoveni şi 18 afgani. Soarta celorlalţi cetăţeni ai Republicii Moldova este incertă pînă în prezent.

Compania "Valan International Cargo Charter" este specializată în organizarea traficului aerian, prestarea serviciilor de transport aerian pentru mărfuri și călători, asistență tehnică și reparația navelor aeriene. Compania operează cu aeronave de tip Mi-8 MTV-1 și AN-26-100. A participat la mai multe misiuni internaţionale, inclusiv în Afganistan și Irak, efectuînd totodată zboruri sub egida ONU.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?