Transnistria stiri: 1422
Eurovision stiri: 505
Preşedintele stiri: 3993

PSRM cere ca Băsescu să fie declarat persona non grata

13 oct. 2017,, 17:22   Politică
4539 7

Socialiștii solicită declararea ex-președintelui României, Traian Băsescu, persona non grata pe teritoriul Republicii Moldova, comunică NOI.md.

Aceștia și-au argumentat solicitarea prin faptul că Băsescu "intervine în treburile interne ale unei țări suverane". „PSRM îndeamnă toate forțele patriotice ale țării să creeze un front comun al societății civile pentru apărarea statalității Moldovei și identitatea poporului moldovenesc”, se arată într-o declarație a formațiunii.

Totodată, PSRM a condamnat încercările regimului de a schimba în Constituție denumirea limbii de stat.

„Considerăm că această inițiativă este o nouă acțiune de ofensivă a elitei de la conducere față de statalitatea Republicii Moldova. PSRM se declară dispus să se opună iniţiativei de eliminare a denumirii "limba moldovenească" din Constituţie, folosind în acest scop toate mijloacele legale – de la tribuna parlamentară pînă la protestele la nivel național”, se mai arată în declarație.

Formațiunea și-a reiterat susținerea pentru statalitatea și identitatea moldovenească, amintind că peste 75% din populația Republicii Moldova se identifică drept moldoveni.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?