Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3996

PLDM sare în apărarea guvernelor Leancă și Streleț

12 oct. 2017,, 15:00   Politică
3315 1

Reprezentanții PLDM au ținut să-și expună poziția față de decizia UE de a sista finanțarea reformelor în sectorul justiției, informează NOI.md.

Potrivit șefului fracțiunii parlamentare a formațiunii, Tudor Deliu, acuzațiile precum că vinovate de sistarea finanțării s-ar face guvernele din anii 2014, 2015, în fruntea cărora s-au aflat premieri PLDM, sînt neîntemeiate. Deputatul susține că anume în acea perioadă au fost obținute cele mai multe rezultate în domeniul justiției.

„Se încearcă învinuirea cuiva de acest fapt. În perioada cînd în fruntea Ministerului Justiției au fost miniștri din PLDM, practic toate prevederile Strategiei de reformare a justiției au fost realizate pînă în 2016. Pot să vă aduc aminte doar cîteva acte legislative pe care cineva încearcă să și le asume, mă refer la Legea cu privire la Procuratură, elaborată în acea perioadă, numai că mai apoi, în procesul de adoptare, unii s-au străduit să introducă niște chițibușuri în favoarea lor. Pachetul de integritate, care a fost respins de miniștrii democrați în Guvernul Gaburici și în Guvernul Streleț, mai apoi l-au prezentat cu atîta fast că este a lor”, a reacționat Tudor Deliu.

Potrivit lui Deliu, mesajul partenerilor europeni cu privire la sistarea finanțării trebuie citit printre rînduri.

„Aici, dacă citim printre rînduri ce n-au spus partenerii europeni, înțelegem că nu e vorba doar de adoptarea unor acte legislative, ci și de implementarea lor. Nu o dată am insistat să vină în Parlament miniștrii, șefii instituțiilor de reglementare să raporteze”, a adăugat Tudor Deliu.


Ministrul Justiției, Vladimir Cebotari, a declarat ieri că responsabilitatea pentru ratarea acestor fonduri importante în sectorul justiției o poartă cei care au fost la guvernare în anii 2014-2015.

Menționăm că, în perioada anilor 2014-2015, în fruntea Guvernului s-au aflat Iurie Leancă, Chiril Gaburici și Valeriu Streleț.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?