X 
Transnistria stiri: 1379
Eurovision stiri: 499
Preşedintele stiri: 3987

Condițiile de comercializare a alcoolului s-ar putea înăspri

12 oct. 2017,, 11:52   Societate
2264 0

Comercializarea băuturilor alcoolice tinerilor cu vîrsta de pînă la 21 de ani ar putea fi interzisă în Moldova, informează NOI.md.

O inițiativă legislativă în acest sens a fost înaintată Parlamentului spre examinare de un grup de deputați socialiști. Aceștia au propus instituirea unor amenzi pentru comercianții care vînd alcool celor care nu au atins vîrsta de 21 de ani. Conform documentului, nerespectarea acestei norme se va sancționa cu amendă de la 30 la 100 de unități convenționale (pînă la 5000 de lei) cu sau fără privarea de dreptul de a desfășura o anumită activitate pe un termen de la trei luni la un an.

Autorii documentului au argumentat că Republica Moldova se află printre ţările cu cel mai înalt nivel al consumului de alcool. În ultimii ani, în ţară, consumul la o persoană cu vîrsta de peste 15 ani constituie 18,2 litri pe an.

„Există o largă preocupare în ceea ce privește consecințele în domeniul sănătății și cel social al consumului excesiv de alcool în rîndul tinerilor. Alcoolul supune adolescenții unei amenințări mortale cauzate de supradoze accidentale sau comportament inadecvat. Alcoolul este responsabil pentru 30% dintre accidentele mortale printre tineri”, susțin autorii proiectului.

Documentul are avizul pozitiv al Guvernului și urmează a fi examinat în plenul Legislativului.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?