Transnistria stiri: 1364
Eurovision stiri: 499

Toate întreprinderile de stat vor fi transferate în subordinea APP

12 oct. 2017,, 12:00   Economie
2883 0

Toate întreprinderile de stat din Moldova vor fi transferate în subordinea Agenției Proprietății Publice (APP).

Acest fapt îl prevede o dispoziție aprobată de Guvern cu privire la organizarea și funcționarea Agenției, informează NOI.md.

Astfel, Cabinetul de miniştri a aprobat decizia cu privire la organizarea şi funcţionarea APP, în scopul raţionalizării structurii administraţiei publice centrale, bazate pe priorităţile de dezvoltare social-economică şi angajamentele asumate în demersul de integrare europeană a ţării noastre.

Regulamentul stabileşte misiunea, domeniile de activitate, funcţiile, drepturile, precum şi organizarea activităţii APP. Astfel, Agenţia este autoritatea administrativă centrală din subordinea Guvernului, care implementează politica statului în domeniile de activitate ce îi sînt încredinţate.

De asemenea, documentul prevede că ministerele, alte autorităţi administrative centrale din subordinea Guvernului, precum şi autorităţile administrative din subordinea acestora, în termen de cel mult şase luni de la data intrării în vigoare a hotărîrii aprobate, să transmită întreprinderile de stat în care exercită funcţia de fondator Agenţiei Proprietăţii Publice. Aceasta, la rîndul său, în termen de o lună, va rezilia contractele de concesiune a exercitării drepturilor de acţionar şi de administrare a proprietăţii publice în societăţile comerciale încheiate cu ministerele şi alte autorităţi administrative centrale.

În context, premierul Pavel Filip a menţionat că în asemenea mod ministerele se vor ocupa nemijlocit de elaborarea, promovarea şi implementarea politicilor în domeniile de responsabilitate, iar Agenţia Proprietăţi Publice va gestiona activitatea întreprinderilor de stat.

Agenţia va avea un director general şi doi directori generali adjuncţi, iar efectivul-limită al acesteia este de 52 de unităţi. Numirea în funcţie, modificarea, suspendarea şi încetarea raportului de serviciu ale directorului general şi ale directorilor generali adjuncţi o efectuează Guvernul.

Totodată, Executivul va propune candidatura pentru numirea în funcţia de conducător al întreprinderii de stat sau al societăţii comerciale cu capital public sau majoritar public, cu un efectiv de personal mai mare de 100 de unităţi de personal şi o cifră de afaceri medie anuală pe ultimii 3 ani de minimum 20 de milioane de lei, care va fi determinată în baza propunerilor unei comisii guvernamentale create în acest sens prin hotărîre de guvern.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?