Dodon: Moldova este pregătită pentru comerțul liber cu UEE

Dodon: Moldova este pregătită pentru comerțul liber cu UEE

 

Moldova este gata să examineze posibilitatea semnării unui acord de liber schimb cu Uniunea Economică Eurasiatică (UEE)

Declarația a fost făcută de președintele Republicii Moldova, în discursul ținut la Sochi, în cadrul ședinței Consiliului Suprem al Comisiei Economice Eurasiatice, la care a participat pentru a doua oară în calitate de oaspete, relatează NOI.md.

Șeful statului moldovean a spus că extinderea relațiilor cu țările Uniunii Economice Eurasiatice corespunde așteptărilor majorității cetățenilor Moldovei.

«Vreau să confirm poziția Moldovei. Sîntem axați pe cooperarea la noile proiecte de integrare care se dezvoltă în cadrul CSI, iar acest lucru cu siguranță în Uniunea Economică Eurasiatică", a menționat Igor Dodon. El a reamintit că există mai multe etape de cooperare: memorandumul, statutul de observator, comerțul liber și calitatea de membru.

"Am făcut primul pas, am semnat memorandumul. Sîntem gata să examinăm posibilitatea semnării comerțului liber, desigur, am aplicat cererea necesară pentru a obține statutul de observator în Comisia Economică Eurasiatică și ne reafirmăm poziția. Sper că odată ce vor fi făcute procedurile corespunzătoare, această decizie va fi formalizată, deoarece, în principiu, ea a fost deja adoptată la Bishkek", a subliniat președintele Republicii Moldova.

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Comentarii Adăugați un comentariu2 comentari

однако 12 oct. 19:54

А как же тогда,то что россия была против вступления Молдовы в ЕС и потому ставила в торговле палки в колеса????? Или Додон решил окончательно и бесповоротно грести в стойло таежного союза и застрять там надолго,а на ЕС положить ........?????Что то тут попахивает.......

moldoveanu 12 oct. 13:07

Молдова готова торговать хоть с рускими хоть с неграми,.
есть деньги- подходи, налетай.
нет денег или у тебя желание шантажировать продавца- иди на .. не мешай.

Mai multe

Adăugaţi Comentarii

captcha

trimite știrea ta

Fiți coautorul nostru! Dacă aveți o știre interesantă împărtășiți-ne-o și nouă!


captcha

Întrebarea zilei Toate

load