Transnistria stiri: 1365
Eurovision stiri: 499

Dodon: Moldova este pregătită pentru comerțul liber cu UEE

12 oct. 2017,, 10:20   Economie
2029 2

Moldova este gata să examineze posibilitatea semnării unui acord de liber schimb cu Uniunea Economică Eurasiatică (UEE)

Declarația a fost făcută de președintele Republicii Moldova, în discursul ținut la Sochi, în cadrul ședinței Consiliului Suprem al Comisiei Economice Eurasiatice, la care a participat pentru a doua oară în calitate de oaspete, relatează NOI.md.

Șeful statului moldovean a spus că extinderea relațiilor cu țările Uniunii Economice Eurasiatice corespunde așteptărilor majorității cetățenilor Moldovei.


«Vreau să confirm poziția Moldovei. Sîntem axați pe cooperarea la noile proiecte de integrare care se dezvoltă în cadrul CSI, iar acest lucru cu siguranță în Uniunea Economică Eurasiatică", a menționat Igor Dodon. El a reamintit că există mai multe etape de cooperare: memorandumul, statutul de observator, comerțul liber și calitatea de membru.

"Am făcut primul pas, am semnat memorandumul. Sîntem gata să examinăm posibilitatea semnării comerțului liber, desigur, am aplicat cererea necesară pentru a obține statutul de observator în Comisia Economică Eurasiatică și ne reafirmăm poziția. Sper că odată ce vor fi făcute procedurile corespunzătoare, această decizie va fi formalizată, deoarece, în principiu, ea a fost deja adoptată la Bishkek", a subliniat președintele Republicii Moldova.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?