X 
Transnistria stiri: 1406
Eurovision stiri: 504

Declaraţia importantă a lui Putin referitoare la Moldova

12 oct. 2017,, 09:30   Politică
4590 3

Rusia este gata să extindă cooperarea cu Moldova.

Acestă declaraţie a făcut-o preşedintele Federaţiei Ruse pentru jurnalişti după finalizarea şedinţelor Consiliului şefilor de state CSI şi Consiliului economic eurasiatic superior, relatează NOI.md.

După cum se menţionează pe site-ul preşedintelui FR, Vladimir Putin a menţionat că la şedinţele Uniunii Economice Eurasiatice în componenţă lărgită a participat în calitate de invitat preşedintele Moldovei, Igor Dodon. Putin a subliniat că toate ţările Uniunii susţin aspiraţia lui de a stabili o conlucrare mai susţinută între Uniunea Economică Eurasiatică şi Moldova.

Vladimir Putin a amintit că Comisiei Economice Eurasiatice i s-a solicitat să elaboreze regulamentul privind ţările cu statut de observator în Uniunea Economică Eurasiatică. El a menţionat că, după cum dă asigurări preşedintele Moldovei, marea majoritate a cetăţenilor ţării apreciază foarte pozitiv intenţiile lui de a extinde relaţiile reciproce cu ţările Uniunii Economice Eurasiatice.


„Aceasta e clar, pentru că principala piaţă de desfacere a mărfurilor de origine moldovenească este a ţărilor Uniunii Economice Eurasiatice, înainte de toate, a Rusiei. Noi, desigur, vom stabili relaţii cu această ţară, o am în vedere deja pe Rusia, pornind de la faptul pe cît Moldova şi poporul ei sînt gata de extinderea acestei cooperări”, a declarat preşedintele FR.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?