X 
Transnistria stiri: 1406
Eurovision stiri: 504

Regulamentul privind publicarea hotărîrilor judecătorești ar putea fi transmis Comisiei de la Veneția

11 oct. 2017,, 17:20   Politică
1841 0

Regulament privind modul de publicare a hotărîrilor judecătorești pe portalul național al instanțelor de judecată, ar putea fi expediat Comisiei de la Veneția pentru expertizare, transmite NOI.md


Anunțul a fost de Președintele Parlamentului Andrian Candu în cadrul întrevederii cu Comisarul Consiliului Europei pentru Drepturile Omului, Nils Muižnieks, aflat într-o vizită în țara noastră.


Spicherul a precizat că la inițiativa sa, Comisia juridică, numiri și imunități va organiza audieri publice pe marginea noului Regulament, aprobat ieri de Consiliul Superior al Magistraturii. Iar dacă în urma audierilor se va stabili că documentul are nevoie de îmbunătățiri, acesta va fi transmis spre expertizare.
De asemenea , un alt subiect abordat în cadrul întrevederii a fost și reformele din țară.


Andrian Candu a menționat că prioritățile de guvernare vizează nu doar reformele în domeniile economic și social, ci și în privința respectării drepturilor omului.


La rîndul său, Comisarul Consiliului Europei pentru Drepturile Omului, Nils Muižnieks a încurajat continuarea eforturilor în vederea respectării drepturilor omului în Republica Moldova.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?