X 
Transnistria stiri: 1406
Eurovision stiri: 504

Proiectul de lege privind supravegherea suplimentară a băncilor, aprobat

11 oct. 2017,, 17:30   Politică
2071 0

Comisia parlamentară pentru agricultură şi industrie alimentară a aprobat în şedinţa de astăzi proiectul de lege cu privire la supravegherea suplimentară a băncilor, asigurătorilor şi societăţilor de investiţii care aparţin unui conglomerat financiar.


Autorii proiectului de lege subliniat că documentul nu prevede interzicerea conglomeratelor pe teritoriul Moldovei, sarcinile lor fiind de a le identifica şi monitoriza. De asemenea, documentul urmăreşte protecţia drepturilor deponenţilor, persoanelor asigurate şi ale investitorilor.

Proiectul de lege prezintă criteriile de identificare a unui conglomerat financiar. Pentru desfăşurarea supravegherii suplimentare, autorităţile competente desemnează un coordonator de supraveghere.

Coordonatorul trebuie să informeze compania-mamă care se află la conducerea grupului financiar cu privire la faptul că grupul său a fost identificat drept conglomerat financiar, precum şi să informeze autorităţile competente ale altor state. La rîndul lor, autorităţile competente publică şi actualizează lista conglomeratelor financiare pe site-ul lor.

Proiectul de lege presupune şi cooperarea între state în baza acordurilor încheiate, furnizîndu-şi reciproc orice informaţii esenţiale sau relevante pentru exercitarea atribuţiilor de supraveghere.


0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?