Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3994

La Viena se desfășoară Forumul Economic Moldo-Austriac

11 oct. 2017,, 12:00   Economie
2746 0

Forumul Economic Moldo-Austriac se desfășoară astăzi la Viena pentru a reprezenta oportunitățile comerciale și de investiții ale Moldovei oamenilor de afaceri austrieci.

La eveniment participă viceprim-ministrul Octavian Calmîc, ministru al Economiei și Infrastructurii Moldovei, relatează NOI.md cu referire la un comunicat al instituției de profil.

La Viena, Calmîc va avea un șir de întrevederi cu oficiali din instituțiile de stat ale Austriei, în cadrul cărora vor fi discutate aspecte ale dezvoltării relațiilor comercial-economice dintre Republica Moldova și Austria, inițierea unor noi proiecte investiționale bilaterale, precum și stabilirea parteneriatelor durabile între agenții economici din ambele state.

În cadrul discuțiilor cu conducerea Advantage Austria Innovation, va fi analizat procesul de realizare a programelor de asistență acordate țării noastre de autoritățile de la Viena, precum și posibilitatea inițierii unor noi programe de susținere a Guvernului Republicii Moldova în realizarea strategiilor de reformare și modernizare a economiei naționale în diferite domenii, prioritar infrastructură, agrobusiness etc.

Volumul comerțului exterior al Republicii Moldova cu Austria, în perioada ianuarie-iulie 2017, a înregistrat suma de 61,244 milioane de dolari SUA, cu circa 10% mai mare decît cea din perioada similară a anului trecut.

Conform datelor Camerei Înregistrării de Stat, în Republica Moldova își desfășoară activitatea 98 de întreprinderi cu capital austriac, valoarea investițiilor în capitalul social fiind de circa 563 de milioane de lei. După valoarea capitalului investit, Austria se află pe locul 7 printre principalii investitori ai Republicii Moldova.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?