Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3999

Noi investiții pentru Moldova

10 oct. 2017,, 13:30   Economie
2389 0

Noi investiții în sumă de 1,5 milioane de euro și zeci de contracte noi pentru exportul de mărfuri moldovenești sînt primele rezultate ale Forumului InternaționalMoldova Business Week 2017.

Despre acest lucru au anunțat viceministrul Economiei și Infrastructurii RM Vitalie Iurcu și directorul general al Organizației de Atragere a Investițiilor și Promovare a Exportului din Moldova (MIEPO) Vitalie Zaharia, informează NOI.md.

În special, după cum a menționat șeful MIEPO, alte două companii italiene intenționează să investească pe piața din Moldova.

Una dintre aceste companii și-a anunțat planul de a investi circa 1 milion de euro în producereagrîului, porumbului și altor produse bio, care vor fi exportate pe piața UE.

Cea de a doua companie italiană și-a anunțat disponibilitatea de a investi circa 500 milioane de euro pentru deschiderea în Moldova a unei Fabrici de prelucrare a fierului și oțelului în una dintre Zonele Economice Libere. Investiția este preconizată să fie realizată de un grup mare de producători din Torino.


În plus, în cadrul Moldova Business Week 2017, datorită Forumului Exportatorilor și a negocierilor directe ale producătorilor moldoveni purtate cu rețele de distribuție din UE, Rusia și Azerbaidjan, a fost posibilă încheierea unor contracte dar și a unor acorduri preliminare privind exportul produselor agricole și industriale moldovenești, inclusiv a îmbrăcămintei și încălțămintei etc.

Moldova Business Week 2017 s-a desfășurat în perioada 3-6 octombrie, la Chișinău. Numai în prima zi evenimentul a fost vizitat de aproximativ 900 de antreprenori, ca în zilele următoare să participe 350-400 de invitați din diferite țări: România, Italia, Franța, SUA, Germania, Olanda, Grecia, Polonia, Danemarca, Austria, Republica Cehă, Marea Britanie,Rusia, Turcia, Azerbaidjan, Ucraina și din alte țări.

În cadrul Moldova Business Week autoritățile au prezentat toate platformele, beneficiile și oportunitățile pentru investiții în diferite sectoare ale economiei. Pentru prima dată, a fost prezentat programul de subvenționare a investitorilor, care creează circa 100 de noi locuri de muncă, cu un salariu mediu de cel puțin 75% în economie. A fost prezentat potențialul comercial al Republicii Moldova, luînd în considerare posibilitățile de comerț liber cu UE și CSI, precum și perspectiva comerțului liber cu China și Egipt.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?