X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3994

Ministrul agriculturii, despre oportunitățile pentru turism

10 oct. 2017,, 09:41   Economie
2107 0

Modificarea Codului funciar oferă noi oportunităţi pentru dezvoltarea turismului în Moldova, susţine ministrul Agriculturii, Dezvoltării Regionale şi Mediului, Vasile Bîtca.

Surse din cadrul ministerului au relatat că proprietarii de terenuri agricole care practică o activitate agricolă de cel puţin cinci ani vor putea să amplaseze pe aceste terenuri pensiuni agroturistice fără a schimba destinaţia terenului şi a achita sute de mii de lei pentru scoaterea din circuitul agricol a terenului. Aceasta prevede proiectul de lege pentru modificarea şi completarea Codului funciar, aprobat de Parlament săptămîna trecută în prima lectură.

Luni, în cadrul unei conferinţe de presă, Bîtca a spus că proprietarii de terenuri agricole vor putea astfel economisi circa 170 mii de lei, bani ce ar putea să îi investească pentru confortul turiştilor sau în infrastructură.

Potrivit ministrului, modificările propuse susţin implementarea politicii de dezvoltare regională şi rurală şi vor contribui la dezvoltarea echilibrată a regiunilor.

Vasile Bîtca a subliniat că proiectul de lege prevede termenul de cinci ani de practicare a agriculturii ca o condiţie de preîntîmpinare a exercitării acestui drept în scopuri speculative, fără a avea intenţia de a practica activităţi agricole.

În prezent, pentru amplasarea pe terenurile cu destinaţie agricolă a structurilor de primire turistică de tip pensiuni agroturistice trebuie schimbată destinaţia terenului şi achitate pierderi pentru scoaterea din circuitul agricol a terenurilor. Cheltuielile pentru excluderea din circuitul agricol a unui ar de teren constituie circa 12 mii de lei.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?