Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 4000

Ciobanu: Salvarea permanentă a unui vector inexistent va transforma Moldova într-o zonă gri

9 oct. 2017,, 13:10   Politică
4719 1

Europenii au ajuns să înțeleagă mai bine realitățile din Republica Moldova, dovadă fiind și Rezoluția discutată recent în Parlamentul de la Bruxelles, consideră analistul politic Victor Ciobanu, citat de NOI.md.

Cu toate că s-a făcut un salt enorm în înțelegerea situației interne din țara noastră, Ciobanu este de părere că UE încă nu poate interveni în soluționarea acestor probleme.

„Problema majoră este că europenii încă nu au un plan de ieșire din această situație. Neavînd soluții operaționale, preferă conservarea situației de la noi de dragul unei stabilități imaginare. Doar că problemele nerezolvate creează alte probleme, mult mai complicate pe viitor. Salvarea permanentă a unui vector inexistent (mai exact egal cu zero) va transforma RM într-o spălătorie regională, o zonă gri și o problemă irezolvabilă pentru UE”, a declarat Victor Ciobanu într-un interviu pentru tribuna.md.

Analistul mai este de părere că unii exagerează atunci cînd vorbesc despre interesul marilor jucători - SUA, Federația Rusă - față de Republica Moldova.

„Locul nostru în ierarhia de interese este undeva în a doua sută, acolo unde sîntem conform majorității ratingurilor internaționale. Aș remarca că Rusia obține rezultate extraordinare practic fără a investi. Pe de altă parte, în SUA observăm cea mai lentă schimbare a administrației din istorie. Abia recent a fost numit cel care a ocupat locul dnei Nuland, care îmi insuflă mai mult optimism decît predecesoarea lui. Sper că se va ajunge și la problemele noastre. Teamă îmi este că vom fi lăsați pe mai apoi, după ce se va rezolva cu Ucraina…”, a adăugat Ciobanu.


Totodată, comentatorul a mai menționat că pe scena politică din Moldova lucrurile stagnează. „Nu s-a întîmplat nimic neașteptat, au fost doar manevre de poziționare. Guvernarea nu a reușit să demonstreze rezultate, pentru că nu înțelege la ce bun i-ar trebui acest lucru. Opoziția nu a reușit să amplifice protestele, pentru că e în criză de idei...”, a punctat el.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?