Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3996

În Moldova s-a desfăşurat Festivalul Filmului Japonez

9 oct. 2017,, 13:50   Societate
1823 0

La sfîrşitul săptămînii trecute, în Moldova a avut loc ediţia a II-a a Festivalului Filmului Japonez. În decurs de două zile, spectatorii au vizionat patru filme japoneze.


La deschiderea Festivalului, ambasadorul Japoniei în Moldova, Masanobu Yoshii, a accentuat că actualul eveniment este dedicat aniversării a 25-a a relaţiilor diplomatice dintre Republica Moldova şi Japonia, sărbătorite în acest an.

"Pe tot parcursul acestor ani, relaţiile de prietenie dintre statele noastre s-au dezvoltat încontinuu, au devenit mai intense în diverse domenii, inclusiv şi cultura. Cunoştinţele despre societate, cultură şi viaţa din ţară sînt baza relaţiilor prietenoase bune şi ne ajută să ne cunoaştem mai bine", a spus diplomatul.

El a amintit că, anul trecut, la Chişinău a fost deschisă Ambasada Japoniei, iar la Tokyo a fost deschisă Ambasada Moldovei.

"Noi, angajaţii Ambasadei, depunem eforturi pentru a dezvolta relaţiile de prietenie dintre ţările noastre, ca, în pofida distanţei mari, să ne apropiem popoarele", a spus Masanobu Yoshii.

În cadrul Festivalului s-au derulat filmele "Тhermae Romae", "Povestea gătitului în stilul samurai", "Mameshiba" şi "Să nu mă supravegheze nimeni". Filmele s-au derulat cu subtitrare în limbile română şi rusă.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?