X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 4000

Filip explică de ce Moldova nu va primi în acest an finanțarea promisă de UE

9 oct. 2017,, 11:45   Politică
4795 7

Republica Moldova nu va primi anul acesta tranșa de 100 de milioane de euro din partea Uniunii Europene (UE), a declarat premierul Pavel Filip Agenției Reuters, informează NOI.md.

Potrivit premierului, ajutorul financiar nu va fi alocat Moldovei în acest an din cauză că nu au fost îndeplinite cerințele convenite în schimbul asistenței. „Nu vom primi bani în 2017, dar cu siguranță îi vom primi anul viitor”, le-a declarat Filip jurnaliștilor, explicînd că Moldova trebuie să îndeplinească 30 de criterii pentru a debloca finanțarea.

Ministrul de Finanțe, Octavian Armașu, a declarat pentru Reuters că în buget este prevăzută primirea a două tranșe în acest an. Oficialul și-a exprimat încrederea că cel puțin la începutul anului 2018 vor fi alocați o parte din bani.

Oficialii UE au declarat anterior că o precondiție de bază pentru asistența financiară este respectul pentru procesul democratic și statul de drept.

Economia Moldovei a înregistrat anul trecut o creștere de 4,1%, redresîndu-se după un declin de 0,4% în 2015, provocată parțial de criza din Rusia, care a afectat exporturile și a redus sumele de bani trimise de muncitorii moldoveni care lucrează acolo. Banca Mondială și FMI se așteaptă la un avans al PIB-ului Moldovei de 4-4,5% în 2017.


0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?