X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3991

Moldova şi România vor realiza noi proiecte investiţionale

9 oct. 2017,, 10:10   Economie
2643 2

Moldova şi România intenţionează să realizeze noi proiecte investiţionale comune în diverse domenii ale economiei.

Acest subiect a fost examinat în cadrul întrevederii de la Chişinău a vicepremierului Octavian Calmîc, ministru al Economiei şi Infrastructurii Republicii Moldova, cu Gheorghe Șimon, ministrul Economiei al României, relatează NOI.md.

Oficialii au analizat aspectele colaborării comercial-economice dintre Moldova și România, inițierea și implementarea unor proiecte investiționale cu atragerea mediului de afaceri din ambele state. În cadrul dialogului Octavian Calmîc și Gheorghe Șimon au analizat stadiul actual al relațiilor comercial-economice, constatînd că în ultima perioadă acestea se află în ascensiune, grație unor relații eficiente de colaborare, implementării mai multor proiecte comune de dezvoltare în diferite domenii economice.

Referindu-se la perspectiva dezvoltării relațiilor bilaterale, cei doi miniștri au constatat că există un potențial nevalorificat în dezvoltarea acestora, în special în domeniul infrastructurii, comerțului, industriei etc. În context, Octavian Calmîc și Gheorghe Șimon au abordat problema dezvoltării și extinderii relațiilor de colaborare în sectorul energetic, inclusiv prin realizarea proiectelor de interconexiune pe gaze naturale și energie electrică.

În opinia celor doi demnitari, realizarea acestor proiecte investiționale de o importanță majoră pentru Moldova va soluționa atît problema securității energetice pentru țara noastră, cît și conexiunea cu sistemul energetic comunitar.


Miniștrii au specificat că un pas important pentru dezvoltarea relațiilor comercial-economice dintre ambele state va fi reuniunea Comisiei moldo-române pentru colaborare economică, care va avea loc săptămîna viitoare la București, unde vor fi discutate mai multe proiecte de cooperare bilaterală în diferite domenii.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?