Transnistria stiri: 1421
Eurovision stiri: 504
Preşedintele stiri: 3992

Republica Moldova va deține președinția GUAM

9 oct. 2017,, 10:20   Societate
2546 4

În anul 2018, Republica Moldova va deține va deține Președinția GUAM.

Despre aceasta anunță NOI.md cu referire la serviciul de presă al Ministerului Afacerilor Externe și Integrării Europene.

De asemenea sursa precizează că ministrul afacerilor externe şi integrării europene Andrei Galbur a participat în data de 8 octombrie, la sesiunea specială a Consiliului miniștrilor afacerilor externe al Organizaţiei pentru Democraţie şi Dezvoltare Economică – GUAM, care a avut loc în oraşul Tbilisi.

În cadrul şedinţei, organizată sub Preşedinţia în exerciţiu a Georgiei, a avut loc o întrunire în cerc restrîns a miniştrilor afacerilor externe ai celor patru state-membre, cu participarea Secretarului General al Organizaţiei, şi reuniunea lărgită a Consiliului, cu participarea membrilor delegaţiilor.

Preşedintele în exerciţiu al GUAM a propus pentru dezbateri o listă de priorităţi care ar sta la baza evoluţiilor ulterioare în cadrul GUAM. Printre acestea pot fi menţionate cooperarea în domeniile comercial-economic, cultural şi al turismului. Membrii Consiliului şi-au exprimat ataşamentul faţă de principiile şi valorile stipulate atât în documentele statutare ale Organizaţiei, cât şi pe parcursul celor 20 de ani de cooperare.


La finele reuniunii, Miniştrii de externe GUAM au semnat un comunicat comun.

Precizăm, GUAM este o inițiativă regională din patru state, denumirea ei provine de la inițialele statelor fondatoare: Georgia, Ucraina, Republica Azerbaidjan și Republica Moldova. Inițial, erau cinci state (Uzbekistan), iar această organizație se numea GUUAM.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?