X 
Transnistria stiri: 1421
Eurovision stiri: 504
Preşedintele stiri: 3992

Noi posibilități în controlul comun la frontiera moldo-ucraineană

9 oct. 2017,, 08:32   Societate
2488 1

Republica Moldova și Ucraina își consolidează cooperarea în domeniul controlului comun al persoanelor, mijloacelor de transport, mărfurilor și al obiectelor la frontiera de stat.

În cadrul vizitei oficiale a premierului Ucrainei, Volodimir Groisman, la Chișinău a fost semnat între Guvernul Republicii Moldova și Cabinetul de Miniștri al Ucrainei Acordul privind controalele sus menţionate în punctele comune de trecere a frontierei de stat moldo-ucrainene, inclusiv pe segmentul central, transmite IPN.

Potrivit unui comunicat de presă al Guvernului, documentul stabilește noi forme de interacțiune între instituțiile de control la frontieră în vederea simplificării formalităților și procedurilor birocratice, asigurînd totodată securitatea și respectarea suveranităţii, integrităţii teritoriale și inviolabilitatea frontierelor de stat. Controlul comun la frontiera moldo-ucraineană va fi aplicat, atît în cazul transportului auto, cît și a transportului feroviar.

În comunicat se mai spune că datorită dinamizării cooperării transfrontaliere se va asigura combaterea eficientă a migrației ilegale și a activităților ilegale la frontiera de stat comună. Documentul este încheiat între Republica Moldova și Ucraina pentru o perioadă de cinci ani și este în conformitate cu angajamentele asumate de cele două state prin Acordurile de Asociere cu Uniunea Europeană.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?