X 
Transnistria stiri: 1380
Eurovision stiri: 500
Preşedintele stiri: 3988

Rusia amenință că va lua măsuri împotriva presei americane

9 oct. 2017,, 02:00   Externe
3393 2

Diplomația rusă a amenințat duminică cu represalii la adresa mijloacelor de comunicare americane dacă activitățile postului RT (fostul Russia Today, acuzat adesea că servește drept organ de propagandă al Kremlinului) în SUA vor fi îngrădite de către Washington, transmite EFE.

Ea a dat asigurări că Moscova nu va face distincție între mediile publice, acelea care primesc vreun fel de finanțare de la stat și cele complet private.

Kremlinul a denunțat în ultimele săptămâni „presiuni fără precedent" la care sunt supuse mass media ruse precum RT și agenția de știri Sputnik. Directoarea RT, Margarita Simonian, a insistat săptămâna trecută că RT va înceta să mai emită în SUA dacă va fi obligată să se înregistreze ca „agent străin", lucru care îi va limita mult activitatea.

În SUA, canalul RT — care emite în engleză, spaniolă și arabă — și Sputnik sunt percepute ca instrumente ale mașinăriei de propagandă rusească și sunt bănuite de amestec în chestiunile interne ale SUA, cum a fost cazul alegerilor prezidențiale de anul trecut, comentează EFE.

Serviciul federal de supervizare a telecomunicațiilor (Roscomnadzor) din Federația Rusă a anunțat recent deschiderea unei proceduri administrative împotriva postului american CNN care, în opinia Roscomnadzor, nu oferă date generale despre fiecare dintre programele sale în timpul emisiei — de pildă, numele programului sau al redactorului șef — și a avertizat că, la o nouă abatere, postul de televiziune ar putea fi închis în Rusia.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?