X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3991

Transnistria speră că va primi ajutor de la Rusia

6 oct. 2017,, 14:50   Societate
1978 0

Autorităţile autoproclamatei RMN speră că în Legea bugetului Rusiei pentru anul 2018 va fi prevăzut "ajutor pentru Transnistria".


Potrivit site-ului liderului de la Tiraspol, Vadim Krasnoselski, acest subiect a fost discutat ieri, la întrevederea cu preşedintele Sovietului Suprem (SS), Alexandr Şcerba.

Spicherul l-a informat pe preşedinte despre rezultatele preliminare ale vizitei deputaţilor transnistreni la Moscova şi despre întîlnirile cu deputaţii în Duma de Stat.

Potrivit lui, datorită întîlnirilor care au avut loc, problema acordării de asistenţă pentru Transnistria în cadrul examinării proiectului bugetului federal pentru anul 2018 a fost deja inclusă în ordinea de zi a fracţiunilor PLDR, "Spravedlivaia Rossia" şi PCFR, care vor avea loc pe 10 octombrie.

"În acest sens, se desfăşoară un dialog şi cu reprezentanţii partidului de guvernare, cu membrii fracţiunii "Edinaia Rossia". După ce vom obţine sprijinul reprezentanţilor tuturor fracţiunilor din Dumă, vom putea vorbi despre reprezentarea intereselor Transnistriei, care vor fi prezentate într-un amendament la proiectul bugetului Rusiei pentru 2018. Acestea sînt rezultate intermediare. Ele inspiră cel puţin un optimism sigur", a spus Şcerba.

Krasnoselski a recomandat intensificarea eforturilor pentru adoptarea altor proiecte importante pentru transnistreni, aflate în proces de examinare în Duma de Stat. Este vorba de facilitarea dobîndirii cetăţeniei ruseşti, aplicarea capitalului matern rusesc pe teritoriul Transnistriei şi obţinerea asigurării medicale ruse.

"Cetăţenii Rusiei au fost rupţi de Patrie nu din vina lor. Prin urmare, legislaţia rusă trebuie să-i cuprindă pe deplin şi pe cetăţenii ruşi care trăiesc în afara graniţelor", a spus liderul de la Tiraspol.

El a amintit şi de viitoarele alegeri ale preşedintelui FR din martie, menţionînd "importanţa participării legislatorilor la pregătirea pentru desfăşurarea lor pe teritoriul Transnistriei".

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?