Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3996

Veteranii şi-au amintit despre filele de aur din istoria boxului moldovenesc (VIDEO)

6 oct. 2017,, 15:10   Sport
3854 0

Întîlnirea veteranilor a avut loc în cadrul ediţiei jubiliare, a 70-a, a Campionatului Moldovei la Box.

Participanţii la întîlnire au analizat actuala stare de lucruri din boxul Moldovei şi şi-au amintit despre filele de aurdin istoria sportului autohton, precum şi despre faptul în care direcţie trebuie să se mişte boxerii şi antrenorii lor. Aceasta a fost a 23-a întîlnire din momentul formării Federaţiei de Box a Moldovei, în 1992, comunică NOI.md.

Toţi veteranii la începutul întîlnirii au fost salutaţi de preşedintele Federaţiei de Box, Vasili Chirtoca. „Pe noi ne leagă nu numai faptul că sîntem locuitorii aceleiaşi ţări, dar şi dragostea noastră faţă de box, trecutul şi prezentul nostru în această probă sportivă. Mulţi dintre noi, în primul rînd antrenorii, lucrează asupra viitorului în box a sportivilor care de-abia îşi încep cariera. Nimeni dintre noi nu este indiferent faţă de ceea ce se întîmplă în boxul nostru. Fiecare dintre noi cu gîndurile sale, energia şi munca sa atît pe tărîmul antrenorilor, cît şi pe ring, ajută la dezvoltarea boxului din Moldova.

Vasili Chirtoca a remarcat necesitatea întîlnirilor sistematice ale veteranilor, care au fost în număr de 23 din momentul formării Federaţiei de Box. „Pentru noi este important să ne adunăm împreună nu numai de aceea că ne place să comunicăm unii cu alţii. Este important să înţelegem că cei care nu cunosc trecutul, nu-l preţuiesc, nu susţin amintirile despre evenimentele importante din istoria boxului moldovenesc, nu reuşesc să formeze bine prezentul şi să se gîndească la viitor. Astfel de întîlniri sînt importante şi pentru ca noi să ne amintim de toate succesele boxerilor noștri vestiţi şi, sincer vorbind, să cinstim un pahar pentru sănătatea celor care apără onoarea Moldovei pe ring şi a celor care îi îndrumă. Mulţumim tuturor veteranilor pentru că s-au adunat în această sală”, le-a mulţumit celor prezenţi președintele Federaţiei de Box.


Despre cei graţie cărora amintirile despre glorioşii boxeri moldoveni sînt susţinute eficient, a relatat preşedintele Consiliul veteranilor boxului, Vadim Nichitin. „Cu fiece an veterani ai boxului sînt tot mai puţini. Amintirea despre cei care s-au stins din viaţă este vie şi noi sîntem recunoscători predecesorilor pentru contribuția pe care au adus-o la istoria boxului moldovenesc. Un rol important în susţinerea acestor amintiri îl are Federaţia de Box, care efectuează o mare muncă organizatorică. Graţie acestui fapt, boxerii noștri devin tot mai cunoscuţi la cel mai înalt nivel internațional, iar despre meritele veteranilor află generaţia tînără de sportivi. Eforturile noastre, după cum ne-am convins, nu sînt irosite în zadar. Tot mai mulţi oameni află despre filele glorioase ale boxului nostru, iar rîndurile veteranilor sînt foarte bine consolidate”, a menţionat preşedintele Consiliului veteranilor boxului în cadrul interviului pentru portalul NOI.md.

Precizăm că întîlnirea veteranilor a avut loc în zilele în care la Chişinău are loc ediţia a 70-a a Campionatului Moldovei la Box. La acesta au participat circa 80 de sportivi din diferite regiuni ale republicii. Luptele finale vor avea loc la 6 octombrie, începînd cu 15:00. Ele pot fi urmărite pe viu la Manejul de Atletică Ușoară, situat pe strada Andrei Doga, 26.



0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?