X 
Transnistria stiri: 1364
Eurovision stiri: 499

Majoritatea parlamentară a respins trei proiecte de lege ale preşedintelui

5 oct. 2017,, 14:01   Politică
5942 4

Majoritatea parlamentară a respins trei proiecte de lege propuse de Preşedintele Igor Dodon.

Documentele nu au fost incluse pe ordinea de zi a şedinţei plenare de joi, deoarece lipseau avizele comisiilor parlamentare şi ale Guvernului.

Deputatul Partidului Socialiştilor Vladimir Odnostalco a spus că primul proiect de lege prevede scutirea pensionarilor de plata taxelor de stat şi a taxelor notariale la perfectarea testamentului, al doilea proiect prevede revizuirea formulei de calculare a indemnizaţiei la naşterea copilului, iar al treilea proiect urmăreşte majorarea pensiilor şi stabilirea unui prag minim de plată la nivelul minimului de existenţă.

În opinia deputatului PDM Marian Lupu, "propunerile socialiştilor sînt departe de realitate, fiind doar un populism obişnuit şi nicidecum nu vor fi de folos oamenilor".

"Problema plăţilor la ce ţin de testament nu constă în taxele notariale şi de stat, ci în plăţile cadastrale. Şi această problemă a fost deja rezolvată la nivel guvernamental, la iniţiativa fracţiunii noastre", a spus el.

Deputata PDM Valentina Buliga a menţionat că "anul trecut a fost aprobată o nouă formulă pentru calcularea indemnizaţiei la naştere, care este legată de necesităţile mamei. În urma aplicării acestei formule, indemnizaţia a fost majorată de la 3,1 mii de lei la 5,3 mii de lei".

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?