Armaşu: Anul curent Moldova nu va primi asistență macrofinanciară de la UE

Armaşu: Anul curent Moldova nu va primi asistență macrofinanciară de la UE

Moldova nu va primi în anul curent asistență macrofinanciară din partea UE.

 

O declarație în acest sens a făcut ministrul Finanţelor, Octavian Armaşu, care a comentat amendamentele aprobate de Guvern la Legea bugetului pe anul 2017, care prevăd diminuarea sumelor planificate de încasări la buget de pe urma asistenţei externe, relatează NOI.md.

Ministrul Finanţelor a menţionat că în Legea bugetului pe anul 2017 au fost prevăzute sume de pe urma încasării a două tranşe de asistenţă macrofinanciară din partea UE. Însă, deoarece procesul de aprobare a tranşelor va fi destul de îndelungat, procedurile semnării de către Guvern şi ratificare în Parlament a acordului cu UE privind asistenţa macrofinanciară vor dura, Moldova nu va reuşi să îndeplinească toate condiţiile şi să obţină banii din prima tranşă anul curent.

Octavian Armaşu a specificat că, după cum se aşteaptă, la începutul anului 2018, în ianuarie anul viitor, Moldova va îndeplini toate condiţiile pentru obţinerea mijloacelor din prima tranşă a asistenţei macrofinanciare din partea UE.

Anterior Guvernul Moldovei a aprobat proiectul Acordului cu UE privind acordarea pentru ţara noastră a asistenţei macrofinanciare în valoare de pînă la 100 de milioane de euro, precum şi Memorandumul adiţional la acest acord.

Pentru semnarea documentelor a fost mandatat ministrul Finanțelor, Octavian Armaşu. După cum se aşteaptă, UE va aloca Moldovei asistenţă macrofinanciară în valoare de 100 mil. euro, totodată, 60 mil. euro vor fi credite preferenţiale, iar 40 mil. euro vor fi alocați sub formă de grant.

Mijloacele vor fi oferite în trei tranşe şi vor fi disponibilizate în funcţie de progresul în realizarea programului cu FMI şi de îndeplinire a condiţiilor stabilite cu UE.

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Comentarii Adăugați un comentariu5 comentari

ну и ну! 6 oct. 10:45

К подачкам в свое время москва приучила всех (бывшие страны ссср кроме Балтии).Тогда шло распределение кому,что и сколько.А привычка,как говорят,вторая натура.Трудно сейчас переходить на свои хлеба,но нужно.
Вот путин приветствует интерес РМ евразийской интеграции.А это те же грабли,но видимо кому то очень нравится,когда они ему регулярно эти грабли бьют по башке.

ха-ха-ха 5 oct. 21:03

Привет из
....,где по всем уровням находится и МОЛДОВА_-----ДОЖИЛИСЬ,ДОИГРАЛИ СЬ !!!!! МОЗГИ ВКЛЮЧАТЬ РОРА, а НЕ ЖДАТЬ ПОДАЧЕК!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

realist 5 oct. 16:41

Straniu, dar Vicepresedintele Parlamentului European a spus ca finantarea Moldovei va continua

Danu 5 oct. 16:19

UE va aloca bani atunci cand vor vedea ca reformele sunt indeplinite una cate una. De asta importa sa nu fie puse piedici guvernarii la implimentarea reformelor.

miroslav 5 oct. 14:46

pai si Calmic a spus ca Moldova o sa fie gata sa primeasca macrofinantarea la inceputul 2018, adica in noul an bugetar

Mai multe

Adăugaţi Comentarii

captcha

trimite știrea ta

Fiți coautorul nostru! Dacă aveți o știre interesantă împărtășiți-ne-o și nouă!


captcha

Întrebarea zilei Toate

load