X 
Transnistria stiri: 1405
Eurovision stiri: 504

Glume în Parlament: se propune o distincție pentru „deputatul călător”

5 oct. 2017,, 11:28   Politică
3062 2

Aleșii poporului au început cu dreptul ședința de astăzi a Parlamentului, ce-i drept, la capitolul glumelor, notează NOI.md.


Astfel, după ce a analizat informația privind deputații care călătoresc cel mai mult în delegații, deputatul Lilian Carp a ironizat pe seama președintelui Grupului Parlamentar European, Valeriu Ghilețchi.
Precizăm că, conform unui raport, cei mai mulți bani pentru deplasările de serviciu au fost cheltuiți de deputatul PPEM Valeriu Ghilețchi.


În acest context, Carp a spus ironic că pentru călătoriile atît de dese prin întreaga Europă a lui Ghilețchi ar trebui să i se ofere distincția lui „Panteleimon Călătorul”, fapt ce a stîrnit zîmbetele deputaților.
În același timp, Valeriu Ghilețchi a încercat sa-și justifice deplasările, specificînd că călătoriile fac parte din obligațiile care îi revin în calitate de deputat.


„Mulțumesc pentru această remarcă. Eu, în virtutea obligațiilor de deputat care ne revin fiecăruia, încerc să mi-o îndeplinesc. Călătoriile fac parte din această activitate. Cei trei menționați în acea analiză sînt membri ai delegației noastre la Adunarea Consiliului Europei. Prin urmare, rolul nostru în comunitatea europeană este extrem de important. Activitatea externă nu poți să o faci stînd acasă într-un birou”, a subliniat deputatul.
Centrul de Politici și Reforme a publicat un raport privind cheltuielile suportate din bugetul de stat pentru deplasările deputaților peste hotare în perioada anilor 2015-2016.


Datele raportului arată că cei mai mulți bani pentru deplasările de serviciu au fost cheltuiți în perioada menționată de deputatul PPEM Valeriu Ghilețchi – 697.059 de mii de lei, acesta fiind urmat de fosta vicepreședintă a Parlamentului Liliana Palihovici – circa 610 mii de lei, și fostul deputat PSRM Andrei Neguța – 386 de mii de lei. Mai departe în top, după nivelul de cheltuieli, se poziționează democrații Andrian Candu, Valentina Buliga, Violeta Ivanov, Marian Lupu, Igor Vremea.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ce părere aveți despre inițiativa președintelui Franței, Emmanuel Macron, de a deschide în următoarele luni o misiune permanentă de apărare la Chișinău?