Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3996

Boxerii au fost promovați în semifinala Campionatului Moldovei

5 oct. 2017,, 12:40   Sport
2699 0

Au devenit cunoscute numele tuturor semifinaliștilor Campionatului Moldovei la Box care vor concura pentru medalii în 10 categorii de greutate.

Majoritatea sportivilor au fost promovați în semifinala Campionatului Moldovei în baza punctelor acumulate, unii au obținut victorii asupra adversarilor înainte de termen, iar unul dintre pugiliști nici nu a ieșit în ring. Semifinale vor avea loc pe 5 octombrie la Manejul de atletism, informează NOI.md.

În categoria de „pînă la 56 kg” sportivul Daniil Platanovski de la Tiraspol l-a depășit pe Dmitri Suhodolski după numărul puncte acumulate. În aceeași categorie, Grigore Bartolomei, în runda a doua, l-a eliminat din turneu pe Victor Boiarkin. În categoria de „pînă la 56 kg”, maestrul sportului, medaliatul cu bronz al Jocurilor Olimpice, campionul și vicecampionul Europei, finalistul Cupei Mondiale, campionul european Veaceslav Gojan l-a învins cu încredere pe Iulian Ivanov. În aceeași categorie, Veaceslav Plotnic a obținut o ieșire în semifinală după victoria asupra lui Norair Marticean.

În categoria de greutate de „pînă la 60 kg”, Mihail Cvasiuc, după cum s-a așteptat, l-a învins pe Alexandru Arcus. Dorin Bucșa și-a asigurat ieșirea în altă semifinală, participînd la următoarea rundă a turneului fără a lupta. Boxerul Romic Airapitean, chemat la luptă cu un sportiv din Hîncești, nu a putut să se prezinte în ring. Vlad Gavriliuc, în categoria de greutate de „pînă la 69 kg”, l-a învins pe Vlad Senic. Luptătorul de la Chișinău Octavian Gratii, în aceeași categorie de greutate, deja în prima rundă l-a eliminat din turneu pe Oleg Parasii.

În categoria de greutate mijlocie de „pînă la 75 kg”, ca și în altă parte, pînă la finală mai este departe. Potrivit rezultatelor luptelor care au avut loc Manejul de Atletică Ușoară au fost determinați semifinaliștii. Este vorba despre Victor Carapcevski, Andrei Vreme, Vlad Gumeniuc și Valeriu Sîrbu. În categoria de greutate de „pînă la 81 kg” a devenit semifinalist Artur Kudelin de la Tiraspol. În seara zilei de 5 octombrie vor avea loc luptele din semifinală în aceasta și alte categorii de greutate.


Precizăm că cel de-al 70-lea Campionat jubiliar al Moldovei la Box va dura pînă la 6 octombrie. La el vor participa circa 80 de sportivi din diverse regiuni ale republicii. Numele finaliștilor vor fi cunoscute la 5 octombrie, după stabilirea rezultatelor luptelor care vor avea loc la Manejul de Atletică Ușoară, situat pe strada Andrei Doga, 26. Luptele finale vor avea loc la 6 octombrie, cu începere de la ora 15:00.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?