Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3996

Aplauze furtunoase în Parlament. Află cui se datorează

5 oct. 2017,, 10:58   Politică
3710 3

Președintele Parlamentului, Andrian Candu, a felicitat astăzi, în plenul Parlamentului, toate cadrele didactice din Republica Moldova cu ocazia Ziulei Profesorului, marcată tradițional la 5 octombrie în mai multe țări, transmite NOI.md.


Candu a spus că profesorii au cea mai nobilă activitate, fiindcă produc viitoarele generații și de ei depinde care va fi viitorul țării.
„Profesorii din Moldova nu sînt plătiți și nu activează în cele mai bune condiții. Și noi trebuie să găsim soluții ca profesorii să se simtă bine. Fiindcă de faptul cum se vor simți vor transmite și generațiilor care trec prin viața lor. Le aduc sincere felicitări, dorindu-le realizări, răbdare cu copiii, răbdare și în condițiile care activează azi, dar să fie mîndri pentru activitatea pe care o desfășoară”, a spus Candu.


Deputații au susținut spusele președintelui Parlamentului, iar majoritatea au început să aplaude.
Declarația spicherului nu a rămas fără replica din partea liderului PL, Mihai Ghimpu. Acesta, la fel, i-a felicitat pe profesori, însă, în replică la cuvintele lui Andrian Candu despre răbdarea de care trebuie să dea dovadă profesorii, Ghimpu a spus: „Să aibă răbdare cu toți, dar nu cu guvernarea”.


Precizăm că în anul 1994 UNESCO a stabilit ca Ziua Internațională a Profesorului să fie celebrată în fiecare an la 5 octombrie.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?