Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3996

Candu, Sandu și replicile acide legate de finanțarea europeană

5 oct. 2017,, 10:31   Politică
5293 11

În cadrul unei dezbateri publice de la Moldova 1, liderul Partidului Acţiune şi Solidaritate (PAS), Maia Sandu, și președintele Parlamentului, Andrian Candu, și-au aruncat replici tăioase legate de finanțarea europeană, notează NOI.md.

Maia Sandu susține că nu a cerut niciodată instituțiilor europene să stopeze finanțarea Republica Moldova, ci doar să controleze cum guvernarea cheltuiește banii. Pe de altă parte, Andrian Candu a afirmat că liderul PAS a pus piedici Guvernului în a aduce o anumită finanțare.

„Am cerut partenerilor de dezvoltare să oprească guvernarea atunci cînd nu face reformele și încalcă drepturile omului, cînd guvernarea atentează la sistemul democratic din Republica Moldova, lucruri care se întîmplă în fiecare zi”, a spus președinta PAS.

În replică, Andrian Candu a menționat că, deși au fost aduse critici în Parlamentul UE, totuși au fost spuse și laude.

„Nu mințiți cînd spuneți că UE a luat decizia de a nu mai finanța. Trebuie să recunoașteți că ați pus piedici Guvernului în a aduce o anumită finanțare. Am văzut și demersul dumneavoastră către FMI, dar nu v-a reușit, pentru că Uniunea Europeană și FMI nu se uită la numai o voce a opoziției”, a replicat președintele Parlamentului.

Mai mult decît atît, Candu susține că actuala Guvernare este susținută de UE pentru că efectele reformei pensiilor, Guvernului, economiei au început deja să aducă anumite beneficii, precum creșterea veniturilor statului cu 30%, bani care vor fi direcționați pe inițiative sociale și pe acoperirea deficitului bugetar.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?