X 
Transnistria stiri: 1406
Eurovision stiri: 504

Ce vor face Dodon şi vicepreşedintele Bulgariei în Taraclia

5 oct. 2017,, 08:51   Politică
4761 1

Preşedintele Igor Dodon şi vicepreşedintele Bulgariei, Iliana Iotova, vor merge joi în vizită în raionul Taraclia, unde locuieşte compact minoritatea etnică bulgară din Moldova.

Despre aceasta a anunţat preşedintele pe pagina sa de facebook, după ce miercuri a avut o întrevedere cu oficialul bulgar.

Dodon a menţionat că această vizită "este una istorică", deoarece "este prima vizită a unui vicepreşedinte al Republicii Bulgaria în Moldova, în cei 25 de ani de relaţii diplomatice stabilite dintre ţări". (Preşedintele Bulgariei, Georgi Parvanov, a vizitat Moldova în anul 2009, iar în 2016 în Moldova a venit actualul preşedinte bulgar, Rosen Plevneliev - "I.").

"În această perioadă, ţările noastre au edificat o prietenie profundă, bazată pe respectul reciproc dintre popoarele noastre, care continuă să fie consolidată prin cooperare pe multiple planuri. În cadrul întrevederii cu vicepreşedintele Republicii Bulgaria, am apreciat dialogul politic stabilit între statele noastre şi am pledat pentru dinamizarea contactelor la nivel înalt între ambele state", a remarcat Dodon.

El a exprimat mulţumiri autorităţilor bulgare, care, prin intermediul proiectului de asistenţă tehnică "Dezvoltarea locală în raionul Taraclia", a acordat sprijin financiar pentru construcţia, amenajarea şi dotarea cu echipament modern de tratare a apei a 7 staţii publice de distribuire a apei potabile, precum şi pentru reconstrucţia acoperişului căminului Universităţii de Stat "Grigore Ţamblac" din oraşul Taraclia.

"Reieşind din pregătirile Bulgariei pentru preluarea Preşedinţiei la Consiliul UE în prima jumătate a anului 2018, am pledat pentru intensificarea colaborării pe această dimensiune. Republica Moldova are drept prioritate valorificarea deplină a oportunităţilor oferite de cooperarea regională şi apreciază înalt dialogul şi colaborarea cu Republica Bulgaria pe filiera cooperării regionale în Europa de Sud-Est", a subliniat Dodon.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?