X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3996

PDM se declară satisfăcut de opiniile exprimate în Parlamentul European

4 oct. 2017,, 11:42   Politică
2940 7

Democrații salută interesul Parlamentului European pentru situația din Republica Moldova, notează NOI.md.

Într-o declarație remisă presei, democrații afirmă că, deși în plenul Parlamentului European au răsunat diverse opinii, majoritatea oficialilor europeni au susținut acordarea asistenței macrofinanciare de 100 de milioane de euro și s-au pronunțat pentru avansarea Moldovei pe calea integrării europene.

„PDM notează cu satisfacție faptul că progresele Moldovei au fost recunoscute – inclusiv creșterea economică, eforturile de modernizare a instituțiilor, adoptarea legislației necesare implementării Acordului de asociere cu Uniunea Europeană. Sîntem, de asemenea, de acord, așa cum spunea un alt vorbitor cu referire la țara noastră, că mai sînt probleme de rezolvat, dar cu sprijinul UE acestea se pot rezolva”, se arată în declarația PDM.

Formațiunea și-a reiterat „angajamentul de a lucra în continuare pentru modernizarea Moldovei în sens european, inclusiv prin promovarea independenței justiției, combaterea corupției și eficientizarea administrației”.

Deputatul democrat Sergiu Sîrbu, prezent și el la dezbaterea din plenul Parlamentului European, și-a exprimat regretul că unii politicieni moldoveni prejudiciază imaginea țării.


„Sper totuṣi că, ȋn timp, ne vom putea rezolva problemele politice din interiorul ṭării ṣi chiar vom colabora pentru obiectivele majore ale Moldovei”, a punctat Sîrbu.

La dezbaterile din Parlamentul European a mai participat și ministrul Justiției, Vladimir Cebotari.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?