X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3991

Nu și-au ridicat salariile de luni de zile

4 oct. 2017,, 10:31   Societate
2119 0

Angajații întreprinderii municipale „Regia Apă-Canal Bălți” nu și-au ridicat salarii de luni de zile, notează BTV.md citat de NOI.md.

Șefa întreprinderii, Irina Zubenina, a menționat că problema nu este una nouă. Conturile întreprinderii sînt blocate de mai mulți ani, iar angajații sînt nevoiți să-și ridice salariile prin intermediul instanțelor de judecată. În prezent, din cei 240 de angajați ai întreprinderii municipale „Regia Apă-Canal Bălți”, doar 70 și-au ridicat salariile pentru ultimele luni de lucru. Ceilalți, încă își caută dreptatea în instanță.

În prezent, întreprinderea are o datorie istorică, care s-a acumulat încă în perioada fostei administrații. Totul a început după ce în anul 2006, guvernul a insistat asupra conectării orașului Bălți la apeductul din Soroca. Acest fapt a generat imediat majorarea tarifelor de trei ori. Guvernul a solicitat oamenilor să nu dispere și a promis să conecteze la apeduct alte raioane, pentru a scade din cheltuieli. Conectarea nu a avut loc, iar datoriile întreprinderii au continuat să crească.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?