X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3994

MAEIE a luat atitudine față de referendumul din Catalonia

4 oct. 2017,, 09:50   Politică
3032 0

Autoritățile de la Chișinău pledează pentru respectarea suveranității și integrității teritoriale a Regatului Spaniei, se arată într-o declarație emisă de Ministerul Afacerilor Externe, citată de NOI.md.

MAEIE a făcut apel către toate părțile să se angajeze într-un dialog, în baza cadrului constituțional în procesul de depășire a crizei actuale.

„Cu privire la referendumul din regiunea catalană, care a fost organizat în contradicție cu prevederile constituționale, Ministerul Afacerilor Externe şi Integrării Europene reiterează poziția sa cu privire la necesitatea respectării principiului suveranității şi integrității teritoriale a Regatului Spaniei”, se arată în declarație.

Menționăm că locuitorii regiunii catalane au fost chemați duminica trecută la vot să se expună pe marginea independenței Cataloniei față de Spania. Poliţia a intervenit însă în forţă, pentru a-i împiedica pe oameni să voteze. Urnele au fost confiscate, iar oamenii au fost bruscaţi de forţele de ordine. În urma violențelor de duminică, aproape 300.000 de persoane au manifestat la Barcelona cu prilejul grevei generale declanșate în semn de protest față de acțiunile poliției.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?