X 
Transnistria stiri: 1406
Eurovision stiri: 504

Două persoane au fost reținute într-un nou caz de trafic de influență

3 oct. 2017,, 17:01   Societate
1129 0

Un bărbat și o femeie din raionul Ștefan Vodă sînt cercetați penal pentru trafic de influență. Aceștia au fost reținuți de ofițerii CNA și procurorii anticorupție cu puțin timp în urmă.

Potrivit denunțătorului, cei doi ar fi pretins 2 000 de dolari SUA sub pretextul că au influență asupra unui executor judecătoresc și îl pot determina pe acesta să emită o decizie de clasare a unui dosar de căutare, cu scoaterea interdicției la perfectarea actelor. Înțelegerea prealabilă cu ruda figurantul pe dosar a fost transmiterea banilor, ce nu li se cuvin, pe părți, prima tranșă fiind de 1 400 de dolari.

Urmare a măsurilor speciale de investigație și acțiunilor de urmărire penală, bărbatul și femeia au fost recunoscuți în calitate de bănuiți și reținuți pentru 72 de ore. Bănuiților le-a fost deja înaintată învinuirea, iar în privința lor urmează a fi decisă aplicarea măsurii preventive. Actualmente, cei doi se dețin în Izolatorul de urmărire penală al CNA.

O cauză penală a fost pornită pe acest caz în temeiul art. 326 alin. (2) lit. b) Cod penal al Republicii Moldova. Dacă vor fi găsiți vinovați, bănuiții riscă pînă la 6 ani de închisoare.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?