Transnistria stiri: 1365
Eurovision stiri: 499

Circulația metroului la Barcelona, perturbată

3 oct. 2017,, 22:01   Externe
3271 0

Stațiile de metrou din Barcelona au fost închise, principalele artere au fost blocate de proteste, iar funcționarii publici și-au oprit activitatea marți ca răspuns la un apel la grevă al unor grupuri pro-independență după ce sute de persoane au fost rănite în urma intervenției de duminică a poliției spaniole pentru oprirea desfășurării referendumului de independență, declarat ilegal de Madrid, relatează Reuters.

Greva, programată inițial ca o încetare generală a lucrului în întreaga regiune, dar dezaprobată de cele mai mari sindicate din Spania, a afectat sectorul public, transportul în comun și serviciile de bază.

Stațiile de metrou din Barcelona, de obicei foarte aglomerate, erau goale marți, în contextul în care serviciile de transport cu metroul au fost oprite aproape total, iar traficul pe strada Gran Via din Barcelona și pe șase șosele majore din regiune a fost perturbat de proteste.

În alte zone, răspunsul la apelul la grevă a fost amestecat: unele magazine, supermarketuri și cafenele erau deschise, altele au rămas închise.


Grupuri pro-independență și sindicate din Catalonia au făcut apel la grevă generală pentru marți, după ce poliția spaniolă a încercat prin forță să închidă secții de votare duminică, după ce referendumul pentru independența Cataloniei față de Spania a fost interzis de Curtea Constituțională.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?