X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3996

Banca Naţională şi Patronatele au ajuns la un acord

3 oct. 2017,, 18:00   Economie
2070 0


Banca Națională a Moldovei (BNM) și Patronatele au convenit asupra unui dialog activ permanent pentru informarea mai bună a mediului de afaceri şi identificarea soluţiilor la problemele acestuia în sectorul bancar.

Anunțul a fost făcut de BNM, care a menţionat că conducerea instituţiei a avut o întrevedere cu reprezentanții Confederației Naționale a Patronatului din Moldova (CNPM), cu care a discutat despre efectele politicii monetare, fluctuațiile de pe piața valutară și accesul agenților economici la credite în sistemul bancar.

„Ne-am dori să stabilim relații de colaborare cu BNM pentru a transmite care sînt problemele mediului de afaceri. Totodată, vrem să fim informați despre prognozele băncii centrale și să avem o mai mare vizibilitate privind politicile monetare anticipate pentru a putea interveni cu corecții în întreprinderile și domeniile pe care le gestionăm”, a spus vicepreședintele Confederaţiei Naţionale a Patronatelor din Moldova, Ion Prisăcaru.

La rîndul său, conducerea BNM s-a angajat să mențină un dialog activ cu Patronatele pentru a înțelege mai bine eventualele disfuncțiuni din sectorul bancar și, în măsura prerogativelor băncii centrale, a le înlătura.


În acest scop, conducerea BNM a propus Patronatelor să prezinte o tipologie a problemelor cu care se confruntă mediul de afaceri în sectorul bancar. „Noi sîntem gata să ne așezăm oricînd la masă și să discutăm, să ne implicăm, să creăm grupuri de lucru, pentru a înțelege problemele și a căuta soluții, cu condiția că acestea respectă exigențele politicii de supraveghere prudențială a băncilor”, au menţionat membrii Comitetului executiv al BNM.

Următoarea întrunire va avea loc în luna noiembrie, după care discuțiile dintre BNM și CNPM vor fi organizate trimestrial.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?