Transnistria stiri: 1379
Eurovision stiri: 499
Preşedintele stiri: 3986

Un elev din capitală a rămas făra diploma de bacalaureat

3 oct. 2017,, 14:11   Societate
3281 0

Un tînăr din capitală ar fi rămas fără diploma de bacalaureat, notează ProTV, citat de NOI.md.

Tînărul suține că lucrarea sa la examenul de matematică ar fi fost evaluată greșit. Mai mulți profesori cărora le-ar fi prezentat copia lucrarii spun că elevul ar fi trebuit să primească cel puțin nota 5. Din motiv că, potrivit unui ordin al Ministerului Educației, în sesiunea suplimentară de exemene lucrările nu pot fi contestate, băiatul a ajuns acum să bată din ușă în ușă și să își caute dreptatea.

Parinții povestesc că anul trecut fiul lor nu a reușit să susțină examenul de bacalaureat la matematică. Un singur punct nu i-ar fi ajuns. Nu a reușit sa ia un 5 nici în acest an în cadrul sesiunii de bază, așa că a susținut proba repetat. A fost notat cu 11 puncte, insuficient pentru o notă de trecere.

Convinși că lucrarea a fost evaluată greșit, părinții s-au adresat la Centrul de Excelență în Energetica și Electronică pentru a obține o copie a acesteia, cu care au mers la mai mulți profesori de matematică. Aceștia le-au spus că doi itemi au fost evaluați greșit.

Părinții îi acuză pe cei care au verificat lucrările de lipsă de profesionalism. Ei au trimis o scrisoare Ministerului Educației, cerînd ca lucrarea să fie evaluată repetat.


0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?