Dodon reacționează la declarațiile lui Plahotniuc

Dodon reacționează la declarațiile lui Plahotniuc

Șeful statului a comentat anunțul făcut astăzi de Vlad Plahotniuc privind disponibilitatea PD de a forma o coaliție cu PAS și Platforma „DA” după alegerile din 2018, informează NOI.md.

Potrivit lui Igor Dodon, Plahotniuc a început pregătirile pentru formarea unei noi „Alianțe pentru Integrare Europeană”. Totodată, el i-a acuzat  pe democrați de faptul că salvează din nou Partidul Liberal de la declin, victimizînd-ul pe Dorin Chirtoacă.

„Iată și dovada că Plahotniuc lucrează de pe acum pentru a forma o nouă AIE, imediat după alegerile parlamentare din 2018. Pentru asta are nevoie de Partidul Liberal, pe care îl salvează prin victimizarea, a cîta oară, a lui Dorin Chirtoacă. PL trece acum prin carantina opoziției, pentru a-și restabili credibilitatea necesară să treacă pragul electoral. Iar PAS-DA nu va avea încotro și va adera la noua Alianță. Așa vor dicta din Occident, cum a mai fost de mai multe ori în ultimii opt ani”, a reacționat Dodon.

Demnitarul se arată însă convins că acest scenariu nu va funcționa. „Poporul nu mai are încredere în cei care au furat țara din 2009 încoace. Încă o dată constat că socialiștii trebuie să obțină majoritatea parlamentară, să voteze schimbarea constituțională pentru republică prezidențială și să facem ordine și în țară, și în capitală”, a adăugat Dodon.

Liderul PDM, Vlad Plahotniuc, a anunțat astăzi că PD va face alianță cu oricare partid de dreapta care va trece pragul electoral după alegerilor din 2018. Totodată, el a precizat că principalul inamic al formațiunii la următorul scrutin vor fi partidele antieuropene.

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Comentarii Adăugați un comentariu6 comentari

виктору 3 oct. 21:40
Deleted
Ilie 3 oct. 18:22

Dodon și care-i preblema bre? să facă coaliții toți cei pro-UE între ei, numai să nu te lase pe tine să duci țara spre Uniunea Vamală punînd batista pe țambalul UE al țării

111 3 oct. 15:48
Deleted
111 3 oct. 15:48
Deleted
Petre 3 oct. 14:44

Dodon si a dat seama de boua alinata da?
https://www.facebook.com/ presaindependenta/posts/149168 8014263892?hc_location=ufi

виктор 3 oct. 14:08

Додон наш президент

Mai multe

Adăugaţi Comentarii

captcha

trimite știrea ta

Fiți coautorul nostru! Dacă aveți o știre interesantă împărtășiți-ne-o și nouă!


captcha

Întrebarea zilei Toate

load