Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3996

Decis! Referendumul de demitere a lui Chirtoacă nu poate fi suspendat

3 oct. 2017,, 12:05   Societate
4749 0

Referendumul de demitere a primarului municipiului Chișinău, Dorin Chirtoacă, nu poate fi suspendat.

Prin urmare, acesta va avea loc pe data de 19 noiembrie. Curtea Supremă de Justiție (CSJ) a respins recursul avocaților primarului general, suspendat în legătură cu anularea hotărîrii Comisiei Electorale Centrale (CEC) prin care s-a admis organizarea unui referendum local.

Avocații lui Chirtoacă susțin că pentru organizarea şi petrecerea referendumului sînt necesare cheltuieli de mijloace financiare publice din bugetul statului, ceea ce înseamnă pagube iminente.

Curtea de Apel Chișinău a respins cererea avocaților, concluzionînd că se solicită suspendarea actului administrativ, fără a se indica în cerere vreo circumstanţă care să justifice suspendarea hotărîrii CEC și care este, de fapt, paguba iminentă ce poate fi cauzată prin nesuspendarea acesteia.

Avocații s-au arătat nemulțumiți de decizia Curții de Apel Chișinău și au atacat-o la CSJ, invocînd ilegalitatea încheierii. CSJ însă, studiind materialele dosarului, a respins recursul, declarîndu-l neîntemeiat.


„Curtea de Apel Chişinău a concluzionat corect că, pentru a fi dispusă suspendarea executării actului administrativ contestat, persoana vătămată trebuie să dovedească temeinicia solicitării, precum şi faptul că suspendarea are drept scop prevenirea unei pagube iminente. Se respinge recursul declarat de avocatul Iovu Tatiana, în interesele primarului general al mun. Chişinău, Dorin Chirtoacă. Se menţine încheierea Curţii de Apel Chişinău. Decizia este irevocabilă”, se menționează în hotărîrea CSJ.

Reamintim că CEC a aprobat devizul de cheltuieli pentru organizarea și desfășurarea referendumului de demitere a primarului suspendat. Astfel, pentru organizarea și desfășurarea plebescitului stabilit pentru data de 19 noiembrie curent vor fi alocați circa 9 milioane de lei din bugetul municipal.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?