Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 4001

Ce asistență așteaptă BNM de la FMI

3 oct. 2017,, 11:00   Economie
2119 1

Banca Națională a Moldovei (BNM) așteaptă de la Fondul Monetar Internațional (FMI) asistență tehnică în domeniul politicii monetare.

Anunțul a fost făcut de BNM, care a menționat că în perioada 28-29 septembrie curent Banca a fost vizitată de economistul superior din cadrul Departamentului piața monetară și piața de capital al FMI, Nils Oeyvind Maehle, relatează NOI.md.

Specialistul FMI a susținut un șir de întrevederi cu reprezentanții Departamentului politici monetare a BNM. Negocierile s-au axat pe evaluarea cadrului operațional al procesului de elaborare și fundamentare a politicii monetare, precum și stabilirea domeniilor de asistență tehnică de care are nevoie BNM.

După vizita la Chișinău, experții FMI vor elabora un plan de lucru, a cărui realizare urmează să înceapă în anul viitor.

În cadrul vizitei în Moldova Nils Oeyvind Maehle a organizat un curs de pregătire în domeniul prognozării și al politicilor de țintire a inflației în vederea familiarizării membrilor Comitetului executiv al BMM cu cele mai progresive practici și modele aplicate la nivel internațional, inclusiv în regiunea Europei Centrale și de Est.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?