X 
Transnistria stiri: 1406
Eurovision stiri: 504

Decizia Găgăuziei care va contribui la economii de milioane

2 oct. 2017,, 17:20   Economie
2101 0

Anul viitor, acoperişurile tuturor şcolilor şi liceelor din Găgăuzia vor fi schimbate şi pe acestea vor fi instalate panouri solare.

Cheltuielile pentru aceste lucrări sînt prevăzute în bugetul pentru anul 2018, a anunţat başcanul adjunct al autonomiei, Vadim Ceban, fără a prezenta cifra cheltuielilor.

Luni, în cadrul unui briefing la Comrat, el a spus că instituţiile de învăţămînt consumă energie electrică timp de nouă luni, iar în timpul verii, energia poate fi acumulată cu ajutorul panourilor solare, care apoi să fie transmisă întreprinderilor electrice.

„În timpul vacanţei de vară, energia acumulată de panourile de la şcoli va fi oferită întreprinderilor de distribuţie, iar în cealaltă perioadă a anului aceste întreprinderi vor livra energia electrică şcolilor şi liceelor în volumul necesar. Acest fapt va permite să facem economii", consideră funcţionarul.

Potrivit lui, o altă noutate pentru bugetul regiunii este încurajarea agenţilor economici care creează locuri de muncă în industria prelucrătoare a Găgăuziei.

Ceban a precizat că o altă prioritate a bugetului anului 2018 sînt investiţiile în parcurile industriale din Ceadîr-Lunga şi Comrat, care vor constitui 10 mil. lei.

Potrivit lui, proiectul bugetului autonomiei va fi prezentat Adunării Populare a Găgăuziei pînă la 1 noiembrie.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?