Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3991

Moldova și Franța au semnat un acord pentru susținerea moldovenilor reveniți acasă

2 oct. 2017,, 16:30   Societate
3764 0

Cetățenii Republicii Moldova care au locuit și au muncit în Franța vor primi suport de reintegrare la întoarcerea în țară, notează NOI.md.

În acest sens, ministrul Afacerilor Externe, Andrei Galbur, şi directorul Oficiului Francez pentru Imigrare și Integrare, Didier Leschi, au semnat astăzi Acordul cadru de parteneriat dintre Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale al Republicii Moldova și Oficiul Francez pentru Imigrare și Integrare al Republicii Franceze privind punerea în aplicare a programului OFII de ajutor pentru reintegrare.

Acordul prevede susținerea la reintegrarea cetățenilor Republicii Moldova reîntorși din Franța prin:
- ajutor pentru reintegrarea socială;
- ajutor pentru reintegrarea în cîmpul muncii;
- ajutor de reintegrare prin inițierea unei afaceri.

Scopul acestui acord este de a stimula revenirea și integrarea social-economică a cetățenilor Republicii Moldova, în special a tinerilor care își fac studiile în Franța.

Menționăm că proiectul Acordului rezultă din prevederile Declarației comune privind intenția de a dezvolta cooperarea moldo-franceză în acordarea ajutorului pentru reintegrare a cetățenilor reîntorși în Republica Moldova, semnată pe 6 iulie 2016.


Începînd cu anul 2003, Oficiul Francez pentru Imigrație și Integrare a susținut 1000 de proiecte privind reintegrarea cetățenilor moldoveni care se reîntorc din Franța.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?