Transnistria stiri: 1365
Eurovision stiri: 499

Dușul cu presiune înaltă economisește apă și energie

9 apr. 2022,, 22:30   Ştiinţă şi IT
5660 0

Nu există nimic mai bun decît un duș fierbinte! Dar dacă vă faceți griji în la ecologie, atunci știți probabil că să faceți duș în singurătate nu e cea mai „verde soluție” pentru planetă.

De exemplu, pentru un duș de standard de 8 minute se irosesc 9-10 litri de apă pe minut, adică cu trecerea timpului, veți cheltui aproximativ 80 de litri de apă.

În plus, încălzirea apei necesită energie or, anume pentru încălzirea apei se cheltuiesc circa 25% din costul încălzirii unei case. Cu alte cuvinte, un duș fierbinte și lung este foarte scump, dar nouă ne place. Așadar, există oare o alternativă ecologică, ce va permite să nu renunțăm la acest obicei?

Datorită ultimelor inovații, există o metodă simplă de a savura dușu, fără a renunța la principiile ecologice. Aceasta e posibil datorită Flow Loop – anume această denumire a primit noul duș, fabricat în Danemarca, care reciclează apa pentru a reduce cheltuielile de apă și energie. Principiul, în baza căruia funcționează sistemul este foarte simplu. Cînd utilizați sistemul Flow Loop, apa caldă, care de regulă, curge în jos, se varsă, se întoarce în duș, fiind utilizată o repetat.

Se va răci apa? Este interesant că diferența de temperatură în timpul reciclării este nesemnificativă. Totodată, cînd apa ajunge pe podea, ea se răcește cu aproximativ 5 F. De aceea, cînd apa revine, Flow Loop adaugă puțin aer fierbinte pentru a menține temperatura, în rezultat, se cheltuiește circa 1 litru de apă pe minut – sau de 10 ori mai puțin


Nu trebuie să vă îngrijorați că apa va fi murdară – cînd ea se ridică din nou în duș, apa trece printr-un sistem de filtre, datorită căruia Flow Loop face apa și mai curată și inofensivă decît apa din apeduct. În primul rînd, apa trece printr-un filtru preliminar și un microfilttru, ce reține particulele mici (păr, murdărie, piele). Iar în al doilea rînd, apa se curăță prin ultrasunet – acest fapt previne formarea calcarului, apoi trece prin filtrul ultraviolet, care înlătură 99,99 la sută din bacterii, microorganisme sau virusuri. Acest fapt ajută să spălați mai repede șamponul și săpunul și să nu vă faceți griji că apa va fi murdară - pînă cînd apa va reveni din nou la jetul de duș ea va fif cristalină.

Deoarece Flow Loop mențin atîta apă, el trebuie să mențină regulile consumului mic, ce reduc puterea dușurilor pînă la două galoane pe minut pentru a reduce consumul de apă. Flow Loop vă va permite să faceți dușuri lungi și fierbinți fără a dăuna naturii și cu folos pentru voi.

1
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?