X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3996

La Campionatul Moldovei la box se aşteaptă surprize (VIDEO)

2 oct. 2017,, 15:50   Sport
5585 0

Disputa sportivilor experimentați cu tinerele talente se aşteaptă la ediţia a 70-a a Campionatului Moldovei la Box.

La turneu vor participa sportivi din mai multe raioane ale republicii în care se practică boxul. Despre specificul viitorului turneu au relatat în cadrul unei conferinţe de presă reprezentanţii Federaţiei de Box, comunică NOI.md.

La Campionatul Moldovei se prevede participarea selecţionatelor din toate raioanele şi oraşele Moldovei unde se practică boxul. Potrivit arbitrului principal al Federaţiei de Box, Anatoli Kaigorodov, la turneu vor participa toţi sportivii, începînd de la reprezentanţii Şcolii Republicane de Box din Grimăncăuţi, raionul Briceni, şi terminînd cu toate oraşele care în mod tradițional îşi deleagă luptătorii la Campionatul Național. În total se aşteaptă participarea a 80 de sportivi. „Pe parcursul mai multor ani noi optăm pentru participarea celor mai buni sportivi, fără restricţii. Nivelul concurenţei pe ring este garantat”, a menţionat Anatoli Kaigorodov.


Reprezentanţii Federaţiei de Box au confirmat participarea mai multor boxeri remarcabili, care au cîştigat multe medalii în competiţii internaționale. Astfel, la Campionatul Moldovei vor participa maestrul emerit al sportului, premiantul cu bronz al Jocurilor Olimpice, campionul şi vicecampionul Europei, finalistul Cupei Mondiale, campionul Uniunii Europene, Veaceslav Gojan, maestrul sportului de categorie internațională, finalistul Campionatului Europei, premiantul cu bronz al Universiadei şi Campionatului Uniunii Europene Dumitru Galagoţ şi maestrul sportului de categorie internațională, campionul şi premiantului cu bronz al Campionatului Europei, categoria juniori, Dorin Bucşa.

Deja vin să-i înlocuiască pe renumiții sportivi moldoveni tineri boxeri cu perspectivă. „Unul dintre sportivii cu perspectivă este premiantul cu bronz al Campionatului lumii și Campionatului Europei, categoria juniori, Mihail Cvasiuc. Concurentul lui în ultimii ani este Dorin Bucșa, iar întrecîndu-se unul cu altul, ei își perfecționează măiestria. În categoria de pînă la 75 kg un sportiv cu perspectivă este Victor Corobcevschi, care intenționează să-și apere titlul de campion al Moldovei, obținut anul trecut. Cel mai serios adversar al acestuia este sportivul din Comrat, maestrul în sport Victor Sîrbu, care a reprezentat țara noastră la turneul de preselecție al Olimpiadei 2016, care a avut loc la Rio de Janeiro. Lupte la fel de acute vor avea loc și în alte categorii de greutate”, a relatat arbitrul de categorie internațională la box.

Cei mai buni participanți la competiții, antrenori și arbitri vor fi distinși cu medalii comemorative și recompense bănești. Organizatorii competițiilor au pregătit, de asemenea, trei figurine de designer, care le vor fi înmînate celor mai buni sportivi și antrenorilor lor. În mod tradițional, va avea loc întîlnirea veteranilor boxului moldovenesc, care anul acesta se află la cea de-a 24-a ediție. Tuturor doritorilor le vor fi înmînate agende cu indicarea datei și orei luptelor, precum și se va face o incursiune în istoria boxului autohton.

Precizăm că ediția a 70-a a Campionatului Moldovei la Box se va desfășura între 3 și 6 octombrie la Manejul de Atletică Ușoară de pe strada Andrei Doga, 26. Inaugurarea oficială a turneului va avea loc la 3 octombrie, începînd cu ora 17:00. Primele lupte sînt preconizate pentru aceeași zi, cu începere de la 15:00. Numele cîștigătorilor și premianților competițiilor în diverse categorii de greutate vor deveni cunoscute la 6 octombrie după luptele finale, care vor începe la 15:00.



0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?