X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 4000

„Apă-Canal” a încheiat un contract cu o companie acuzată de escrocherie

2 oct. 2017,, 12:50   Societate
4867 1

„Apă-Canal Chişinău" a încheiat un contract pentru construcţia staţiei de epurare a apelor reziduale cu compania "Passavant Energy & Environment", împotriva căreia sînt pornite cauze penale pentru organizarea unor scheme de escrocherie şi fals în documente în România.

O declaraţie în acest sens a fost lansată luni, în cadrul unei conferinţe de presă, de către consilierii municipali din partea Partidului Socialiştilor.

Consilierul Alexandr Odinţov a menţionat că "Direcţia Naţională Anticorupţie a României a arestat 15 angajaţi ai companiei pentru organizarea schemelor de escrocherie legate, de asemenea, de construcţia staţiilor de epurare".

El a precizat că mai tîrziu, în noiembrie 2016, "Apă-Canal Chişinău" a încheiat un contract cu această companie, în valoare de 24 de milioane de euro.

"Mai mult, lipsesc informaţiile privind desfăşurarea licitaţiei, criteriile pentru care această companie a devenit cîştigătoare. Prin urmare, Partidul Socialiştilor îndeamnă Centrul Naţional Anticorupţie să investigheze acest caz de urgenţă, pentru a nu admite aducerea unor noi prejudicii financiare semnificative la bugetul municipal", a spus el.

Consilierul Gaic Vartanean a remarcat că "Partidului Socialiştilor propune crearea unui consiliu obştesc la Primărie, care să asigure participarea cetăţenilor la soluţionarea celor mai importante probleme ale capitalei, precum sistemul de gospodărire locativ-comunală, construcţiile ilicite, eficienţa transportului public, evacuarea deşeurilor.

El a menţionat că pe 13 octombrie, începînd cu ora 17.30, la Primărie vor avea loc dezbateri publice privind crearea acestui consiliu obştesc şi i-a invitat pe toţi doritorii să participe la dezbateri.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?